ΑΘΗΝΑ
00:10
|
24.04.2024
Μετωπική σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, και του δήμου Ιεράπετρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετωπική σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, και του δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου στο περιθώριο του ισχυρότατου σεισμού των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα το μεσημέρι την Κρήτη.

Ο Άκης Τσελέντης μιλώντας το πρωί στο radiolasithi και πριν την εκδήλωση του ισχυρότατου σεισμού των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή, ανέφερε πως πριν από έξι ημέρες προτάθηκε στον δήμο Ιεράπετρας να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα της Unesco στο οποίο έχει ενταχθεί το Εθνικό Κέντρο Πρoειδοποίησης Τσουνάμι, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

Όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή με την αιτιολογία ότι θα έκανε κακό στον τουρισμό της περιοχής.

Ο δήμος Ιεράπετρας, μέσω της Μαρίας Ρουμελιωτάκη από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας,  η οποία χειρίστηκε το θέμα,  απάντησε ότι ο λόγος της αρνητικής απάντησης ήταν ότι δεν δόθηκε χρονικό περιθώριο για να υπάρξει διαβούλευση και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι (μια πάγια τακτική σε περιπτώσεις σεισμών κοντά σε παράκτιο μέτωπο), ενώ και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μικρό τσουνάμι και κάλεσε τον κόσμο να απομακρυνθεί από τις ακτές.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Ο καιρός σήμερα: Λασποβροχές, σκόνη και ζέστη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα