ΑΘΗΝΑ
14:03
|
23.04.2024
Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν με αυτή την αφορμή τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις διαχρονικές ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έζησαν μόνον οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας το μεσημέρι της Πέμπτης την περιπετειώδη έξοδο από το πλημμυρισμένο σχολείο-κοντέιντερ πάνω σε μία αυτοσχέδια “γέφυρα” από θρανία.

Την ίδια μέρα, σε δημοτικά σχολεία της Νότιας Κέρκυρας, που πλήττεται σήμερα για δεύτερο 24ωρο από ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες, οι δάσκαλοι αναγκάστηκαν να πάρουν τα παιδιά στην πλάτη ή αγκαλιά ώστε να τα απομακρύνουν με ασφάλεια από τις πλημμυρισμένες σχολικές αίθουσες.

Κέρκυρα: Δάσκαλοι κουβαλούσαν μαθητές έξω από τα πλημμυρισμένα σχολεία

Τη δραματική κατάσταση σε πλημμυρισμένα σχολεία της νότιας Κέρκυρας δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) του νησιού.

Ο Σύλλογος διδασκόντων χαιρέτισε την εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά και στάση ευθύνης των δασκάλων αλλά και την ωριμότητα και ψυχραιμία που επέδειξαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν.

Επίσης, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας δημοσίευσε φωτογραφίες από τις πλημμυρισμένες αίθουσες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση.

«Οι εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών ή να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, κτλ κατέδειξαν επίσης τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τις διαχρονικές ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Κέρκυρα, παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι έχουν δήθεν ληφθεί μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όλαφ Σολτς: «Ο Πούτιν δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τον Καντ»

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα