ΑΘΗΝΑ
10:15
|
10.05.2024
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι κορονοϊός και γρίπη είναι 20 φορές πιο επικίνδυνες για τους ανεμβολίαστους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανησυχία της για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μετά τον Δεκέμβριο εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας ότι οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί σημαντικά. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε επίσης ιδιαίτερα επιφυλακτική για τις μαθητικές παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

“Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν.  Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνες για τους ανεμβολίαστους”, είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόσθεσε: “τα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή”.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν τόσο κατά του κορονοϊού όσο και της εποχικής γρίπης. “Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά) (…) Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες” τόνισε η κ. Παγώνη και σχολίασε ότι τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. “Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός, δεν φοράμε μάσκες”, είπε χαρακτηριστικά.  

Τέλος, για τις παρελάσεις η κ. Παγώνη εξήγησε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Έτσι πρότεινε στις κόκκινες περιοχές να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι μαθητικές.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη: Παραπομπή με βαρύ κατηγορητήριο ζητά ο εισαγγελέας

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα