ΑΘΗΝΑ
20:58
|
09.06.2023
Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τη νόσο Covid-19 έδειξε αποτελεσματικότητα 90,7% κατά του κορονοϊού σε μια κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τη νόσο Covid-19 έδειξε αποτελεσματικότητα 90,7% κατά του κορονοϊού σε μια κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ.

Στα παιδιά δόθηκαν δύο εμβόλια, με τη δόση να περιέχει 10 μικρογραμμάρια του εμβολίου, δηλαδή το ένα τρίτο του μεγέθους της δόσης που δίνεται σε άτομα 12 ετών και άνω.

Εξωτερικοί σύμβουλοι της FDA (της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων) έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν την Τρίτη για να αποφασίσουν το εάν θα προτείνουν στην Υπηρεσία να εγκρίνει το εμβόλιο για αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Η FDA δεν είναι αναγκασμένη να υιοθετήσει την πρόταση των συμβούλων, όμως αυτό συμβαίνει συνήθως.

Η Pfizer ανακοίνωσε επίσης ότι έχει διευρύνει τις κλινικές της δοκιμές, προκειμένου να βελτιώσει τα δεδομένα ασφάλειας. Σύμφωνα με τα ενημερωτικά έγγραφα από την εταιρεία, οι ανεπιθύμητες ενέργειες στη διευρυμένη ομάδα παιδιών δεν υποδηλώνουν νέες ανησυχίες για την ασφάλεια από το εμβόλιο. Πριν από λίγο καιρό, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι τα δεδομένα ασφάλειας στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ήταν σε γενικές γραμμές συγκρίσιμα με άτομα ηλικίας 16 έως 25 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και της Moderna έχουν συνδεθεί με σπάνιες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής που ονομάζεται μυοκαρδίτιδα, ειδικά σε νεαρούς άνδρες. Η Pfizer δηλώνει τώρα ότι το ποσοστό μυοκαρδίτιδας στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα ενδεχομένως είναι χαμηλότερο από αυτό που παρατηρήθηκε στα άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών που έχουν εμβολιαστεί. 

Σημειώνεται τέλος ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει λάβει ήδη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για άτομα ηλικίας τουλάχιστον 12 ετών.

Πηγές: Reuters, ABC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρήκαν τα πρώτα φλάουτα κυνηγών στη Μέση Ανατολή

Έρευνα: Με διαβήτη το 11% του πληθυσμού της Ινδίας

Απάντηση καρκινοπαθών στον Πνευματικό: Η δήλωσή του οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια

Η προέλευση του αυνανισμού εντοπίστηκε στους πιθήκους πριν από 40 εκατ. χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα