ΑΘΗΝΑ
06:17
|
20.09.2024
Η Μαρία Αμπατζίδη και ο Κρίτων Αρσένης συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας με αφορμή τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο βουλευτές του ΜέΡΑ25, οι Μαρία Αμπατζίδη και Κρίτων Αρσένης, κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν προπηλακισμό και επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαζικής κινητοποίησης στο κέντρο της Αθήνας κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με αφορμή τον ακαριαίο θάνατο 18χρονου στο Πέραμα μετά από καταδίωξη μελών της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ.

Ειδικότερα, η κ. Αμπατζίδη δήλωσε ότι δέχθηκε αγκωνιά στο μάτι από μέλος διμοιρίας των ΜΑΤ, ενώ ο κ. Αρσένης έκανε λόγο για “επίδειξη δύναμης” από την ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία των συλλογικοτήτων με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η Μαρία Απατζίδη, μιλώντας στο documentonews.gr δήλωσε ότι δέχθηκε αγκωνιά στο μάτι από μέλος διμοιρίας των ΜΑΤ ενώ στη συνέχεια αυτός και άλλοι τρεις από την διμοιρία την έσπρωχναν με τις ασπίδες τους. Η βουλευτής σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ “έδειξε για άλλη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο”.

Από την πλευρά του, ο Κρίτων Αρσένης έκανε λόγο για “επίδειξη δύναμης από την αστυνομία”, σχολιάζοντας ότι “έχουμε φτάσει στη χώρα μας να παλεύουμε για να κάνεις πορεία”. “Η δημοκρατία μας βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι”, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡα25 Μιχάλης Κριθαρίδης, μιλώντας για όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως άνδρες των ΜΑΤ “επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα για να διαλύσουν την πορεία.. χτυπώντας λυσσαλέα και το πανό του ΜέΡΑ25 που συμμετείχε σε αυτή, μαζί με τους βουλευτές του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη και Μαρία Απατζίδη”. “Είναι βαθιά γελασμένοι οι κ. κ. Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος αν νομίζουν ότι η κοινωνία θα τους αφήσει να μετατρέψουν τη χώρα μας σε Ουγγαρία του Όρμπαν”, πρόσθεσε ο κ. Κριθαρίδης.

Η ΕΛ.ΑΣ., με ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Δευτέρας, έδωσε τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα, παραδεχόμενη ότι έγινε χρήση δακρυγόνων και πως απωθήθηκαν διαδηλωτές. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πως “οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία, με κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, απώθησαν τους συγκεντρωμένους”. Αυτό έγινε σύμφωνα πάντα με την επίσημη εκδοχή της Αστυνομίας προκειμένου “να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Επιπρόσθετα για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για να απεμπλακούν από τυχόν καθυστερήσεις όσοι ασχολούνται με την υγεία των πολιτών (ΕΚΑΒ κλπ)”.

Πηγή: Εφ. Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα