ΑΘΗΝΑ
06:50
|
26.04.2024
Τι αποκαλύπτεται στα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης για τον θανάσιμο πυροβολισμό στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν έκανε εξάσκηση τραβώντας το ρεβόλβερ και στοχεύοντας προς την κατεύθυνση της κάμερας όταν το όπλο, το οποίο πίστευε πως ήταν άσφαιρο, εκπυρσοκρότησε και τελικά στοίχισε τη ζωή της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς της ταινίας “Rust”. Αυτή η πληροφορία για την τραγωδία που έχει συγκλονίσει τον κόσμο αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης και δόθηκε στη δημοσιότητα από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο από τη σφαίρα, στεκόταν πίσω από το θύμα. Δήλωσε πως άκουσε κάτι που έμοιαζε με τον “ήχο ενός μαστιγίου και ένα μεγάλο μπαμ”, σύμφωνα με την έκθεση της προκαταρκτικής έρευνας που περιήλθε στην κατοχή του τηλεοπτικού δικτύου NBC. “Ο Άλεκ Μπάλντουιν καθόταν σε ένα παγκάκι, μέσα σε ένα σκηνικό εκκλησίας και εξασκείτο στο να τραβήξει όπλο”, σύμφωνα με το έγγραφο. Ο σκηνοθέτης τον κοιτούσε πάνω από τον ώμο της Χάτσινς.

Μετά τον πυροβολισμό, η άτυχη διευθύντρια φωτογραφίας “έπιασε την κοιλιά της”, περιέγραψε ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας πως “άρχισε να παραπατάει” και “τη βοήθησαν να ξαπλώσει στο πάτωμα”. Ο εικονολήπτης Ρέιντ Ράσελ είπε πως το σκηνικό δεν βιντεοσκοπoύταν, διότι το συνεργείο προετοιμαζόταν για το γύρισμα. Ο ίδιος κατέθεσε ότι ο Μπάλντουιν πήρε στα χέρια του το όπλο σκηνικού (prop gun) αφού τον διαβεβαίωσαν πως ήταν άσφαιρο. Ερωτηθείς ποια ήταν η συμπεριφορά του ηθοποιού με τα όπλα, ο εικονολήπτης Ρέιντ Ράσελ τόνισε ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν ήταν πάντα πολύ προσεκτικός. Ειδικότερα, ανέφερε ότι πάντα πρόσεχε να μην βρίσκεται κοντά του το παιδί ηθοποιός της ταινίας όταν ο ίδιος χρησιμοποιούσε το όπλο στα γυρίσματα.

Το συνεργείο της ταινίας “Rust” είχε επιστρέψει από ένα διάλειμμα για γεύμα και ο Τζόελ Σόουζα δήλωσε ότι “δεν είναι σίγουρος” ότι το όπλο είχε περάσει από νέο έλεγχο ασφαλείας.

Δημοσίευμα του People, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, αναφέρει ότι ο Αμερικανός ηθοποιός “ακυρώνει όλα τα πρότζεκτ του” και αποσύρεται προκειμένου να συγκεντρώσει τις σκέψεις του. “Ήταν ένα καταστροφικό γεγονός”, δήλωσε η πηγή στο People. “Με αυτόν τον τρόπο διαχειρίζεται τις δύσκολες στιγμές. Όποτε συμβαίνει κάτι κακό, απομακρύνεται για λίγο από τα φώτα της δημοσιότητας”. 

Η εφημερίδα Los Angeles Times αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο κασκαντέρ των σκηνών του Μπάλντουιν πυροβόλησε κατά λάθος δύο φορές με ένα “υποκατάστατο πυροβόλο όπλο” (prop firearm). Του είχαν πει ότι ήταν ένα “κρύο όπλο” (cold gun), όρος που χρησιμοποιεί η κινηματογραφική βιομηχανία για άσφαιρα όπλα. Το ίδιο λάθος μπορεί να συνέβη και την Πέμπτη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Με πληροφορίες από BBC, People

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα