ΑΘΗΝΑ
12:43
|
20.04.2024
Σύμφωνα με ιατρικές πληροφορίες, δυο από τους συνολικά 25 τουρίστες που διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απομονωμένοι σε νοσοκομειακή μονάδα έξω από την Βενετία συνεχίζουν να βρίσκονται οι Έλληνες τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό Covid-19 κατά δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα απόσταση από την Γαληνοτάτη.

Σύμφωνα με ιατρικές πληροφορίες, δυο από τους συνολικά 25 τουρίστες που διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19 (αρχικά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορά για 23) παρουσιάζουν εντονότερα αναπνευστικά προβλήματα. Ο αριθμός των μολυσθέντων αυξήθηκε σταδιακά, κατά τη διεξαγωγή αλλεπάλληλων τεστ.

Οι Ιταλοί γιατροί παρέχουν όλη την αναγκαία φροντίδα και, στις περιπτώσεις που ενδείκνυται, μπορεί να χορηγηθεί θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.

Οι 28 τουρίστες είχαν φτάσει με πούλμαν στην Ιταλία και, σύμφωνα με ότι έχει προκύψει μέχρι τώρα, μόνον τρεις βρέθηκαν αρνητικοί. Οι δυο εξ αυτών έχουν ήδη επιστρέψει αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης το λεωφορείο με τους Έλληνες τουρίστες είχε αναχωρήσει στις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου από την πλατεία “Piazzale Giustiniani” του Μέστρε με προορισμό το Βένετο. Δύο επιβάτες παρουσίασαν συμπτώματα από κορονοϊό και έτσι το πούλμαν σταμάτησε σε φαρμακείο του Μέστρε.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές της Ιταλίας και η υπηρεσία Ulss με ειδικό συνεργείο δύο γιατρών, δύο νοσηλευτών και δύο προϊσταμένων,που έσπευσαν στο σημείο και απομόνωσαν το πούλμαν.

Ζητήθηκε από τους Έλληνες τουρίστες να παραμείνουν μέσα στο λεωφορείο και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ. Όλοι οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε rapid test και αρχικά διαπιστώθηκε πως 18 επιβάτες ήταν θετικοί στο Covid-19. Την Κυριακή διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί άλλοι επτά επιβάτες ανεβάζοντας σε 25 τον συνολικό αριθμό.

Από τους 18 που διαγνώσθηκαν θετικοί, αρχικά οι 16 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο Νοάλε και δύο άτομα στο πνευμονολογικό στο Ντόλο. Τα υπόλοιπα κρούσματα απομονώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο αναφοράς Covid-19.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι 26 από τους επιβάτες του πούλμαν είχαν στην κατοχή τους το Green Pass και οι 24 είχαν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού. Οι αναλύσεις γίνονται από το Μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Angelo. Παράλληλα, η Υπηρεσία Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας της Ιταλίας διεξάγη μεγάλη έρευνα για την ιχνηλάτιση των επαφών που έγιναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο Έλληνας πρόξενος επί τιμή στη Βενετία, Μπρούνο Μπερνάρντι, ευχαρίστησε τις υγειονομικές αρχές της χώρας για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα: “Θέλω μόνο να ευχαριστήσω τις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας για την ταχύτητα και την αμεσότητα που αντιμετώπισαν το ζήτημα. Ευχαριστούμε πολύ για τη θεραπεία, τη διαμονή, τη φιλική προσέγγιση και τη συνεχή παρακολούθηση των ασθενών που σημειωτέων βρίσκονται σε μία ξένη χώρα και έχουν επιπλέον το αίσθημα του ψυχολογικού στρες και της ανασφάλειας”.

Πηγές: Domani

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα