ΑΘΗΝΑ
23:48
|
04.05.2024
Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία είναι πλήρως δεσμευμένη στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και κάλεσε σε παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε επί τάπητος την παγκόσμια συνεργασία έναντι της κλιματικής αλλαγής τονίζοντας ότι η Ρωσία ηγείται της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια και καλώντας και άλλα έθνη να ακολουθήσουν το παράδειγμά της κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τη δεύτερη ημέρα της συνόδου των G20.


“Πιστεύουμε ότι τα μέλη της G20 θα πρέπει να οδηγήσουν τον κόσμο στη δημιουργία καθολικών, δίκαιων και, κυρίως, διαφανών κανόνων για τη ρύθμιση της κλιματικής αλλαγής, κατά την εφαρμογή πρωτοβουλιών για το κλίμα και το περιβάλλον”, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αυτοί οι κανόνες πρέπει να βασίζονται σε αμοιβαία αποδεκτά μοντέλα για την καταμέτρηση και την παρακολούθηση της εκπομπής και της δέσμευσης αερίων.

“Η Ρωσία αντιλαμβάνεται την απειλή που της δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και θεωρεί ότι η καταπολέμησή της αποτελεί κοινό σημείο για τη διεθνή συνεργασία για τις επόμενες δεκαετίες” σημειώνει ο Πούτιν, τονίζοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ρωσία τα τελευταία χρόνια.

“Το μερίδιο των πηγών ενέργειας με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα – πυρηνικές, υδροηλεκτρικές, αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις – έχει ξεπεράσει το 40% στη Ρωσία. Εάν προσμετρήσετε στο φυσικό αέριο, το οποίο μεταξύ των υδρογονανθράκων έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, αυτό το μερίδιο ανέρχεται στο 86%. Είναι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα στον κόσμο”, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να φτάσει σε πλήρη ουδετερότητα άνθρακα το αργότερο έως το 2060, ενημέρωσε ο Πούτιν. Αυτός ο στόχος είναι μεταγενέστερος από εκείνον που έθεσαν άλλες χώρες για τον εαυτό τους, καθώς σχεδιάζουν να είναι ουδέτερες από εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Επίσης, είναι σημαντικό να είμαστε ακριβείς στην αξιολόγηση του πόσες εκπομπές παράγουν στην πραγματικότητα διάφορες πηγές ενέργειας, καθώς η ηλιακή ενέργεια, για παράδειγμα, είναι τέσσερις φορές χειρότερη από την πυρηνική ενέργεια, εκτίμησε ο Ρώσος ηγέτης.

Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να δοκιμάσει διάφορα έργα για το κλίμα όσον αφορά τον καθαρό αντίκτυπό τους στις εκπομπές ανά δολάριο επένδυσης, πρότεινε ο Πούτιν. “Μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί ότι, για παράδειγμα, η διατήρηση των δασών στη Ρωσία ή στη Λατινική Αμερική θα ήταν πιο αποτελεσματική από την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ορισμένα έθνη”, είπε.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία όχι μόνο θα μειώσει τις εκπομπές αερίων, αλλά θα επενδύσει επίσης στη δέσμευσή τους μέσω έργων αναδάσωσης, διατήρησης της φύσης και βελτίωσης της αποδοτικότητας της γεωργίας.

Η Ρωσία συνειδητοποιεί την απειλή που της δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και θεωρεί ότι η καταπολέμησή της αποτελεί κομβικό σημείο για τη διεθνή συνεργασία για τις επόμενες δεκαετίες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η διήμερη σύνοδος κορυφής των ηγετών της G20 διεξήχθη στη Ρώμη. Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής μέσω βιντεοσύνδεσης.

Πηγή: RT


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα