ΑΘΗΝΑ
15:23
|
18.05.2024
Τουλάχιστον 15 νεκροί και 34 τραυματίες ο απολογισμός των θυμάτων μέχρι στιγμής – Πληροφορίες ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στο νοσοκομείο των 400 κλινών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε στρατιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας Καμπούλ του Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 34. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν ανταλλαγές πυρών.

Φωτογραφίες που κάτοικοι ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται πάνω από τη περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, κοντά στο στρατιωτικό νοσοκομείο “Σαρντάρ Μοχάμαντ Νατούντ Χαν”, από τα μεγαλύτερα στην Καμπούλ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν δήλωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου και ότι ήδη έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή ειδικές δυνάμεις του Ισλαμικού Εμιράτου. Σε ανάρτησή της στο Twitter η ανταποκρίτρια Σοράγια Λένι επισημαίνει ότι η δεύτερη έκρηξη ήταν ισχυρότερη από την πρώτη. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bakhtar News, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στο νοσοκομείο και ενεπλάκησαν σε ανταλλαγές πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τους αξιωματούχους των Ταλιμπάν για τις εκρήξεις ούτε κάποια ανάληψη ευθύνης.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων σε τζαμιά και άλλους στόχους αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν, τον Αύγουστο, την Καμπούλ, είχε επιτεθεί το 2017 σ’ αυτό το νοσοκομείο των 400 κλινών και είχε σκοτώσει περισσότερους από 30 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από RT News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα