ΑΘΗΝΑ
03:14
|
20.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ “συνελήφθη” με κλειστά για 20 δευτερόλεπτα και έγινε viral.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, φάνηκε να αποκοιμήθηκε ή απλά να “ξεκούρασε” τα μάτια του για 20 δευτερόλεπτά κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων συνεδριών της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη, την COP26. Το επίμαχο βίντεο ανήρτησε στο Twitter ένας δημοσιογράφος της “Ουάσινγκτον Ποστ” σχολιάζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κοιμόταν ενώ ο ομιλητής μέσω βιντεοσύνδεσης ανέφερε ότι οι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας έχουν την “εξουσία να λάβουν αποφάσεις και να καταλήξουν σε συμφωνίες που θα επηρεάσουν τις ζωές των επόμενων γενεών”. Το Twitter επέκρινε τον Μπάιντεν και απεφάνθη ότι σίγουρα κοιμόταν.

Πάντως, στη συνέχεια, ένας βοηθός πλησίασε τον Τζο Μπάιντεν, του ψιθύρισε κάτι στον αυτί και ο Αμερικανός πρόεδρος… ξύπνησε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβη στη Γλασκώβη μετά τη σύνοδο κορυφής των G20 στη Ρώμη. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τη διάσκεψη στη Σκωτία ως μια “τεράστια ευκαιρία” για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ζήτησε επίσης συγγνώμη από τους παγκόσμιους ηγέτες για την αποχώρηση της χώρας του από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ. “Υποθέτω ότι δεν θα ‘πρεπε να απολογηθώ, αλλά ζητώ συγγνώμη για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συμφωνία του Παρισιού και αυτό μας καθυστέρησε”, είπε o Τζο Μπάιντεν.

Τόνισε ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο ήταν να επαναφέρει τη χώρα του στη Συμφωνία που στοχεύει να περιορίσει την υπερθέρμανση πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική περίοδο, και αν είναι δυνατόν κατά 1,5 βαθμό Κελσίου. Υποσχέθηκε επίσης “πράξεις, όχι λόγια”. “Οι ΗΠΑ όχι μόνο επιστρέφουν στο τραπέζι, αλλά ελπίζουμε να δώσουν το καλό παράδειγμα”. Ο ύπνος των 20 δευτερόλεπτων είτε λόγω τζετ λαγκ, είτε λόγω ηλικίας έκαναν για άλλη μια φορά τον 78χρονο πρόεδρο viral.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα