ΑΘΗΝΑ
20:21
|
26.04.2024
Οι μαχητές του Τιγκράι υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν δύο στρατηγικές πόλεις και σκοπεύουν να προελάσουν στην πρωτεύουσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργικό συμβούλιο της Αιθιοπίας κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης με άμεση ισχύ και οι αρχές στην Αντίς Αμπέμπα κάλεσαν τους πολίτες να προετοιμαστούν για την υπεράσπιση της πρωτεύουσας, καθώς μαχητές από τη βόρεια περιοχή Τιγκράι απειλούν να προελάσουν προς την πρωτεύουσα.

“Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο για την ύπαρξη, την κυριαρχία και την ενότητά της. Και δεν μπορούμε να διαλύσουμε αυτόν τον κίνδυνο μέσω των συνηθισμένων συστημάτων και διαδικασιών επιβολής του νόμου”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Gedion Timothewos σε ενημέρωση των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Η κίνηση αυτή έγινε αφού οι μαχητές του Τιγκράι δήλωσαν ότι κατέλαβαν τις τελευταίες ημέρες τις στρατηγικές πόλεις Dessie και Kombolcha στη γειτονική περιοχή Αχμάρα, και επίσης ανέφεραν ότι μπορεί να προχωρήσουν νοτιότερα, προς την Αντίς Αμπέμπα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να δημιουργηθούν οδοφράγματα, να διακοπούν οι συγκοινωνίες, να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και να αναλάβει ο στρατός την εξουσία σε ορισμένες περιοχές. Οποιοσδήποτε είναι ύποπτος για σχέσεις με “τρομοκρατικές” ομάδες μπορεί επίσης να τεθεί υπό κράτηση χωρίς δικαστικό ένταλμα, ενώ κάθε πολίτης που έχει συμπληρώσει την ηλικία στρατιωτικής θητείας μπορεί να κληθεί να πολεμήσει.

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα