ΑΘΗΝΑ
23:56
|
17.05.2024
Νέα έκκληση προς τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς μετά τη διεξαγωγή τεστ. Ο σχετικός έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση βρέθηκε η ηγεσία της Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα (Πέμπτη, 4/11), απευθύνει νέα έκκληση προς τους πιστούς “να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας”.

Ειδικότερα, η Ιερά Σύνοδος στέλνει μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr), ενώ προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Τέλος, τονίζει την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κ.λπ. να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και επισημαίνει πως ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

iera-synodos-minyma-yper-toy-emvoliasmoy-stoys-naoys-mono-me-test-oi-anemvoliastoi0

Υπενθυμίζεται πως χθες (Τετάρτη, 3/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε και απαντώντας στην κριτική για την απουσία τεστ για την είσοδο στις εκκλησίες, εξήγησε πως “οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας” και “δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να το ελέγξει», καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως δεν γίνεται να υπάρξει έλεγχος στις εισόδους και η κριτική της αντιπολίτευσης γίνεται “προς άγραν ψήφων”.

Η συνολικότερη τοποθέτηση του πρωθυπουργού και ειδικότερα η επίθεση επί προσωπικού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε viral στο ελληνικό Twitter, με το χάσταγκ #με_τον_Κεριακο  και συνεχίζει να τρεντάρει ακόμα. 

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

Εκλογή νέου Μητροπολίτη Ντένβερ στο Φανάρι

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα