ΑΘΗΝΑ
21:21
|
18.05.2024
Η απόφαση των κατοχικών αρχών συνιστά επί της ουσίας θανατική καταδίκη καθώς ο νεαρός Παλαιστίνιος εδώ και μερικές βδομάδες δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων (ΡΡS) επιβεβαίωσε σήμερα την απόφαση των ισραηλινών κατοχικών αρχών να παρατείνουν για ένα ακόμη εξάμηνο την άδικη φυλάκιση του 25χρονου νεαρού Μικντάντ αλ Καουάσμι που πραγματοποιεί επί 108 μέρες απεργία πείνας.

Η απόφαση των κατοχικών αρχών συνιστά επί της ουσίας θανατική καταδίκη καθώς ο νεαρός Παλαιστίνιος εδώ και μερικές βδομάδες δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή και να κερδίσει την ελευθερία του διαμαρτυρόμενος για την φυλάκισή του άνευ κατηγοριών.

Το επιχείρημα των κατοχικών αρχών για την απόφαση παράτασης της αυθαίρετης “διοικητικής κράτησης” που επιτρέπει στις ισραηλινές αρχές να συλλαμβάνουν και να φυλακίζουν οποιονδήποτε Παλαιστίνιο δίχως να απαγγείλουν κατηγορίες και να παρατείνουν το μαρτύριο ανά εξάμηνο, ήταν πως διέκριναν “βελτίωση” της κατάστασης του απεργού πείνας.

Ωστόσο η πραγματικότητα απέχει μακράν από το επιχείρημα των ισραηλινών αρχών καθώς η ζωή του 25χρονου απεργού κρέμεται πλέον από μία κλωστή.

Δικηγόρος της Λέσχης Παλαιστινίων Κρατουμένων κάλεσε τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές να αναθεωρήσουν την απόφαση και να επανεξετάσουν τα ιατρικά δεδομένα από τις εξετάσεις που έχουν γίνει στον απεργό πείνας στο νοσοκομείο Κάπλαν, τονίζοντας πως ο νεαρός μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή.

Ανέφερε επίσης πως ο αλ Κουάσμι που είναι πρώην πολιτικός κρατούμενος που συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κάθε τόσο από το 2015 στην κατεχόμενη Χεβρώνα,υποφέρει πλέον από σοβαρές νευρολογικές βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα