ΑΘΗΝΑ
16:39
|
21.05.2024
Καταγγέλλουν τις απροειδοποίητες εκτελέσεις κρατουμένων εντός της ίδιας ημέρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο θανατοποινίτες στην Ιαπωνία προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά του κράτους καταγγέλλοντας την πρακτική των πολλαπλών εκτελέσεων εντός της ίδιας ημέρας.  Όπως σημειώνει δημοσίευμα στο BBC οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα πληροφορούνται τι πρόκειται να τους συμβεί λίγες μόνο ώρες πριν από την εκτέλεσή τους. Οι θανατοποινίτες στην Ιαπωνία εκτελούνται δι’ απαγχονισμού.

Ο δικηγόρος των θανατοποινιτών που κατέθεσαν την αγωγή σε βάρος του κράτους, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η μη έγκαιρη προειδοποίηση των κρατουμένων αποτελεί μια “ιδιαίτερα απάνθρωπη” πράξη. “Οι θανατοποινίτες ζουν σε καθεστώς φόβου. Κάθε πρωί που ξημερώνει πιστεύουν ότι θα είναι το τελευταίο τους”, σχολίασε ο δικηγόρος Γιουτάκα Ουεντά και πρόσθεσε, “η κεντρική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το κάνει αυτό για να μην υποφέρουν οι θανατοποινίτες πριν από την εκτέλεση. Ωστόσο, αυτή η εξήγηση δεν μας πείθει ,ούτε είναι επαρκής. Στο εξωτερικό, προβλέπεται χρόνος προκειμένου οι θανατοποινίτες να προετοιμαστούν ψυχολογικά και διανοητικά για το τέλος της ζωής τους”.

Η αγωγή των δύο θανατοποινιτών κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της Οσάκα χθες Πέμπτη και εκτιμάται ότι είναι η πρώτη του είδους της. Οι δύο κρατούμενοι ζητούν να τους επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 193.500 δολαρίων για ψυχική οδύνη.

Περισσότερα από 100 άτομα στην Ιαπωνία είναι καταδικασμένα σήμερα με την εσχάτη των ποινών, αλλά εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία εκτέλεση θανατοποινίτη.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με λευχαιμία διαγνώστηκε η Άσμα Άσαντ

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στα πλαστά εισιτήρια των τελικών Conference League και Final Four

Κηφισιά: Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές – Στο νοσοκομείο 9χρονος

Κάιρο: Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα