ΑΘΗΝΑ
13:09
|
26.04.2024
Απλή διοικητική διερεύνηση και όχι ΕΔΕ για την άγρια καταστολή της ειρηνικής διαδήλωσης των Πυροσβεστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να προβεί σε διοικητική διρεύνηση σχετικά με τα περιστατικά του τραυματισμού πρώην συμβασιούχου πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης και ενός φωτορεπόρτερ που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι. Η πανελλαδική συγκέντρωση υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά ο τραυματισμένος πυροσβέστης να πλησιάζει με ματωμένο το χέρι τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να φωνάζει.

Αντιπρόσωποι των διαδηλωτών ζήτησαν να συναντηθουν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για να συζητήσουν  τα αιτήματά τους, που μεταξύ άλλων αφορούν την άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών, την ενίσχυση του Πυροσβεστικού σώματος με προσωπικό και την μονιμοποίσηση των συμβασιούχων πυροσβεστών. Ύστερα από ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, όπου του παρέδωσαν το ψήφισμά τους, η εκπροσώπηση των διαδηλωτών ανάφερε σχετικά: “Ο υφυπουργός μας είπε πως θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας”.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 με 1.000 πυροσβέστες, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών ενώ έγινε χρήση και νερού υπό πίεση με τη γνωστή αύρα. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Από τη πλευρά της η Γενική  Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με τη χρήση χημικών από αστυνομικούς προς τους πυροσβέστες που διαδήλωναν έξω από το Υπουργείου ανακοίνωσε:

“ Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, διευκρινίζει τα κατωτέρω:

Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά (1.000) περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12.00 ώρα και ενώ (600) περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ( Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.

Από το σημείο προσήχθησαν άτομα.

Την προανάκριση για τα γεγονόταν έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών”.

Πηγή: LiFo, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα