ΑΘΗΝΑ
13:32
|
27.04.2024
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ξένη δημοσιογράφος έθεσε ερώτημα σχετικά με το προσφυγικό και τα ρush back στο Αιγαίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διασυρμό υπέστη σήμερα το βράδυ της Τρίτης (9/11) ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά την συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό “πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα”, συμπληρώνοντας ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου όταν η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος αρνούνται γεγονότα που έχουν αποδειχτεί από πλήθος ΜΜΕ και κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ναρκισσισμό.

“Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι”, απάντησε ο πρωθυπουργός, έκπληκτος προφανώς από το γεγονός ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που κινούνται εκτός του πλαισίου που τους θέτει η εκτελεστική εξουσία.

“Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό γραφείο και να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα, έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ζωές στη θάλασσα.

“Κάθε μέρα διασώζουμε κόσμο στη θάλασσα”, πρόσθεσε εμφανώς εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός, ψευδόμενος ενώπιον του δημιοσιογραφικού κόσμου, καθώς είναι γνωστό από πλήθος ρεπορτάζ διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ ότι το ελληνικό Λιμενικό ακολουθεί πρακτικές βίαιης επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών.

“Αναχαιτίζουμε την ίδια στιγμή βάρκες που έρχονται από την Τουρκία, πως έχουμε δικαίωμα σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, μέχρι να έρθει η τουρκική Ακτοφυλακή να τους μαζέψει”, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναιρώντας έτσι τα όσα είπε προηγουμένως, για να συνεχίσει λέγοντας πως “πρέπει να κατηγορείται όσους εργαλειοποιούν τη μετανάστευση συστηματικά, προωθώντας κόσμο από μια ασφαλή χώρα όπως η Τουρκία, όχι την Ελλάδα”.

“Έχουμε σκληρή αλλά δίκαια πολιτική μετανάστευσης”, συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, μην απαντώντας ουσιαστικά στο ερώτημα που διατύπωσε η δημοσιογράφος για να την ρωτήσει αν έχει επισκεφθεί τη νέα προσφυγική δομή στην Σάμο, κατηγορώντας την στη συνέχεια ότι ψεύδεται, καθώς όπως είπε “η δομή της Σάμου είναι αψεγάδιαστη, λειτουργούσα υπό άψογες συνθήκες”.

Η αήθης συμπεριφορά του Έλληνα πρωθυπουργού -ο οποίος ταύτισε την χώρα με το πρόσωπό του σε μια ακόμη επίδειξη μεγαλομανίας- προς την ξένη δημοσιογράφο, έρχεται στο φόντο της σημερινής του προκλητικής τοποθέτησης στη Βουλή, όπου λίγο-πολύ κατηγόρησε τους Έλληνες πολίτες ως αμνήμονες και ανίκανους να αντιληφθούν το άκρως επιτυχημένο έργο της κυβέρνησής του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα