ΑΘΗΝΑ
12:19
|
20.04.2024
Η Βεστάγκερ επέβαλε κυρώσεις στην αμαρικανική εταιρεία, επειδή ευνοούσε τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών για αγορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσε την Τετάρτη απόφαση της ΕΕ για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας εκ μέρους της Google και επιβολή προστίμου ύψους 2,42 δισ. ευρώ, στην πρώτη από τις τρεις υποθέσεις που σηματοδοτούν τη σκληρή γραμμή της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Mάργκρεθ Βεστάγκερ κατά των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

“Το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή της Google κατά της απόφασης της Κομισιόν που διαπίστωσε ότι η Google καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της ευνοώντας τη δική της υπηρεσία συγκριτικών αγορών έναντι ανταγωνιστικών υπηρεσιών συγκριτικών αγορών”, ανέφερε το σκεπτικό.

Η Βεστάγκερ επέβαλε κυρώσεις στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο στον κόσμο το 2017, επειδή ευνοούσε τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών για αγορές, ώστε να έχει αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των μικρότερων ευρωπαϊκών ανταγωνιστών της.

Yπενθυμίζουμε πως η δραστήρια Δανή Επίτροπος είχε πρόσφατα δηλώσει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει τα πάντα ώστε ένας άλλος αμερικανικός κολοσσός, αυτός του Facebook, να πληρώσει για τις αθέμιτες πρακτικές του, προσθέτοντας πως “κανένα διεθνές μονοπώλιο δεν είναι ανίκητο”.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα