ΑΘΗΝΑ
01:12
|
21.06.2024
Ο κήπος έκτασης 3.500 τ.μ. κατακλύζεται από στοιχεία της ιαπωνικής φιλοσοφίας βασισμένης στο «Biophilic Design».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όαση πρασίνου με «άρωμα» Ιαπωνίας αποκτά η Αθήνα μετά την αναμόρφωση του πάρκου Νηρηίδων στο Παγκράτι που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Ο πρώτος δημόσιος Ιαπωνικός Κήπος της Αθήνας παραδόθηκε σήμερα από τον Δήμο Αθηναίων στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Εικόνα

Ο κήπος έκτασης 3.500 τ.μ. κατακλύζεται από στοιχεία της ιαπωνικής φιλοσοφίας βασισμένης στο «Biophilic Design», έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό που στηρίζεται στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με τη φύση μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον.

Άρωμα» Ιαπωνίας στο κέντρο της Αθήνας - TheCaller

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του ξεχωριστού σημείου επαφής με την κουλτούρα των ιαπωνικών κήπων «γεννήθηκε» ύστερα από προτροπή του Προέδρου του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου, Δημοσθένη Βρατσάνου.

Εικόνα

Ο νέος «πνεύμονας» πρασίνου στο κέντρο της πόλης, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes, συνδυάζει συμβολισμούς και στοιχεία από διάφορες εποχές της ιαπωνικής παράδοσης. Τον Κήπο συνθέτουν περιοχές με έντονη βλάστηση και νερό, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της Ιαπωνικής κουλτούρας για ισορροπημένη εναλλαγή των στοιχείων της γης, του νερού και της φωτιάς.

Στη μελέτη αυτού του καινοτόμου project συνυπολογίστηκε απαραιτήτως το αττικό κλίμα: Η επιλογή των φυτών βασίστηκε σε είδη που προέρχονται τόσο από την ιαπωνική όσο και από τη μεσογειακή χλωρίδα. Τα περίφημα Ιαπωνικά σφενδάμια, οι ανθοκερασιές και τα μπαμπού συνυπάρχουν στο πάρκο με αγγελικές, μυρτιές και δάφνες. Ο συνδυασμός των κλαδεμένων θάμνων με τους βράχους και τα βότσαλα διαμόρφωσαν «ήρεμα» μονοπάτια μέσα στον κήπο, ενώ τα κατασκευασμένα από γρανίτη καθιστικά, δημιούργησαν έναν όμορφο χώρο συνάντησης, προσφέροντας στους επισκέπτες του πάρκου τη δυνατότητα της απομόνωσης και της γαλήνης, στην «καρδιά» της πόλης.

Η τελετή εναπόθεσης του θεμέλιου λίθου στον πρώτο Ιαπωνικό Κήπο πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Nakayama Yasunori, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη διευθύνουσα σύμβουλο της JT International Hellas Lili Zigoslu.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Μήνυμα του 112-Καίει κοντά σε σπίτια

Κικίλιας: Ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε εγρήγορση 

Αττική: Κλειστά τα πάρκα στις 21/6 λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα