ΑΘΗΝΑ
12:45
|
28.11.2021
Συλλογή υπογραφών για να μπει τέλος στην προπαγάνδα και στο “πράσινο ξέπλυμα” των πετρελαϊκών κολοσσών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα πέφτει η αυλαία της παγκόσμιας διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη, γνωστής κι ως COP26. Περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστήμονες και ακτιβιστές κρατούν πολύ μικρό καλάθι για το τελικό κείμενο αυτής της διάσκεψης και για αν οι στόχοι της θα αποτρέψουν τα καταστροφικά επίπεδα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σε αυτό το πλαίσιο η διεθνής ακτιβιστική περιβαλλοντική οργάνωση “Greenpeace” μαζί με το ελληνικό τμήμα αυτής, ξεκινούν μια διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να μπει ένα τέλος στις διαφημίσεις των εταιρειών ορυκτών καυσίμων, όπως προ πολλών ετών είχε επιβληθεί μια τέτοια απαγόρευση στις καπνοβιομηχανίες.

Με κεντρικό σύνθημα: “Τα ορυκτά καύσιμα σκοτώνουν περισσότερο από το κάπνισμα” η “Greenpeace” υπογραμμίζει: “Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από την καύση του πετρελαίου, του λιγνίτη και του αερίου σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από το κάπνισμα κάθε χρόνο! Για να κρύψουν το γεγονός αυτό και να συνεχίσουν ανενόχλητες, οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων κάνουν προπαγάνδα μέσα από διαφημίσεις, χορηγίες και ένα ‘πράσινο’ προφίλ.   Όπως έκανε και η καπνοβιομηχανία στο παρελθόν, οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων ρίχνουν πολλά χρήματα σε διαφημίσεις και χορηγίες για να επιβιώσουν, αγνοώντας σκόπιμα όλες τις επιστημονικές αποδείξεις που δείχνουν ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι απειλή για την υγεία μας και την υγεία του πλανήτη”.

“Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί”, σημειώνει η οργάνωση και καλεί τον κόσμο να βάλει ένα τέλος στην προπαγάνδα και να αναγκαστεί να διαμορφώσει μια νέα νομοθεσία η ΕΕ που θα απαγορεύει το “πράσινο ξέπλυμα” των εταιρειών αυτών. “Υπόγραψε εδώ” αν συμφωνείς με την Greenpeace.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΒ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το σεξ σε ανάπηρο που δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα της ερωτικής συνεύρεσης σε ανάπηρο άνδρα, στη λογική ότι ο τελευταίος δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Δεκάδες συλλήψεις στις διαδηλώσεις λόγω ξηρασίας στο Ιράν

Σποραδικές βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες για σήμερα

Τρεις νεκροί σε κτίρια που πυρπολήθηκαν στα Νησιά του Σολομώντα (βίντεο)

Σεισμός 4 βαθμών βορειοδυτικά της Σκύρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα