ΑΘΗΝΑ
10:50
|
25.04.2024
Υποβλήθηκαν σε επεμβατικές γυναικολογικές εξετάσεις καθώς οι αρχές αναζητούσαν τη μητέρα νεογέννητου που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε τουαλέτα του αεροδρομίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γυναίκες που ταξίδεψαν με δέκα πτήσεις της Qatar Airways από τη Ντόχα, μεταξύ των οποίων 13 Αυστραλές, υποβλήθηκαν σε επεμβατικές γυναικολογικές εξετάσεις στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς οι αρχές αναζητούσαν τη μητέρα ενός νεογέννητου που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε τουαλέτα του αεροδρομίου.

Το περιστατικό προκάλεσε οργή και τροφοδότησε ανησυχίες για τη μεταχείριση των γυναικών από το Κατάρ, καθώς το κράτος του Κόλπου ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες ξένους επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022.

Ο Damian Sturzaker, από την εταιρεία Marque Lawyers με έδρα το Σίδνεϊ, δήλωσε ότι επτά θιγόμενες επιβάτιδες σχεδιάζουν νομικές ενέργειες για να «στείλουν ένα μήνυμα στις αρχές του Κατάρ ότι δεν μπορούν να φέρονται στις γυναίκες με αυ τον τρόπο».

«Οι γυναίκες υπέστησαν τεράστια οδύνη το εν λόγω βράδυ, και συνεχίζουν να υποφέρουν από τραύματα ως αποτέλεσμα αυτού που συνέβη», δήλωσε στο AFP ο δικηγόρος των θιγόμενων και πρόσθεσε ότι οι γυναίκες ζητούν επίσημη συγγνώμη, αποζημίωση και προστασία για τους μελλοντικούς επιβάτες που θα διέρχονται από το αεροδρόμιο.

Αντιμετωπίζοντας δυνητικά μεγάλη εμπορική ζημία και ζημία στη φήμη του, μετά το περιστατικό, το Κατάρ που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου το 2022, υποσχέθηκε να εγγυηθεί τη μελλοντική ασφάλεια και προστασία των επιβατών. Ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε επίσης συγγνώμη, ενώ ένας αστυνομικός του αεροδρομίου που επέβλεπε τις έρευνες φέρεται να καταδικάστηκε.

Ωστόσο, ο δικηγόρος των θυμάτων, δήλωσε ότι οι γυναίκες δεν έχουν ενημερωθεί για οποιαδήποτε βελτίωση των διαδικασιών στο αεροδρόμιο και ότι οι προσπάθειές τους να αναζητήσουν κάποια διαμεσολάβηση στάθηκαν ανεπιτυχείς. Η πρεσβεία του Κατάρ στην Καμπέρα και η Qatar Airways δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια.

Ο Sturzaker δήλωσε ότι η αγωγή θα κατατεθεί στην Αυστραλία κατά της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Κατάρ, του Διεθνούς Αερολιμένα Χαμάντ, της Qatar Airways και της κυβέρνησης της χώρας τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα