ΑΘΗΝΑ
18:48
|
29.03.2023
Μεγάλη αντιπροσωπεία κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της efood, μετά την πρόσφατη νίκη τους κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, προχωρώντας στη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ellininofreneianet.gr η απόφαση λήφθηκε μετά από μαζική γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε η οποία έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Δεκάδες μηχανάκια με το σήμα της efood «περικύκλωσαν» το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και οι οδηγοί τους, εργαζόμενοι στην εταιρεία πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, η οποία μετά από αρκετές ώρες πλούσιας συζήτησης έλαβε την απόφαση μετά από ψηφοφορία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ):

«Το Συνδικάτο μας, χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων της efood στη Θεσσαλονίκη που μέσα από την γενική τους συνέλευση, προχώρησαν στη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου.

Είναι μία εξέλιξη, (σε συνέχεια και της δημιουργίας του αντίστοιχου σωματείου των συναδέλφων στην Αθήνα) η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα του μεγάλου αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, τις στάσεις εργασίας, τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις και κυρίως τη μαζικότητα και μαχητικότητα τους κατάφεραν να λυγίσουν την εταιρεία η οποία ικανοποίησε πολλά από τα αιτήματα τους και μετέτρεψε σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, τις συμβάσεις 2000 και πλέον εργαζόμενων που βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας.

Ως συνδικάτο, από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε αλλά και αναδείξαμε την αναγκαιότητα της σύστασης επιχειρησιακού σωματείου το οποίο σε συνεργασία με το ΣΕΤΕΠΕ θα διεκδικήσει από άλλη θέση και αφετηρία, καλύτερους όρους δουλειάς και για τους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά και του κλάδο γενικότερα.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται και σαν απάντηση σε όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποιώντας φθηνές δικαιολογίες προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιά στους συναδέλφους που πάλευαν να χτίσουν το επιχειρησιακό τους σωματείο. Σε δυνάμεις που με διασπαστικό ρόλο προσπάθησαν να διχάσουν τους εργαζόμενους και να αποσπάσουν τον αγώνα τους και την δράση τους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι, σε κοινή γραμμή και πορεία δράσης με το κλαδικό συνδικάτο δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Έχουν τον τρόπο και ξέρουν το δρόμο μέσα από τον οποίο μπορούν να μετατρέψουν σε κουρελόχαρτα νομοσχέδια που τους θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Συνεχίζουμε δυναμικά μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο, βάζοντας στην πρώτη γραμμή και διεκδικώντας τα πλαίσια πάλης που διαμορφώνονται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.»

Κατέθεσαν στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Εντωμεταξύ, χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, μεγάλη αντιπροσωπεία διανομέων της efood και της Wolt κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου, τιμώντας την επέτειο της εξέγερσης, αλλά και αποτίοντας φόρο τιμής τους διανομείς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Φοιτητές και πλήθος κόσμου που ήταν συγκεντρωμένοι στον χώρο, τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και αγωνιστικά συνθήματα. «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά» – «Φοιτητές-εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».

Μετά το Πολυτεχνείο οι διανομείς μετέβησαν με μοτοπορεία στο υπουργείο Εργασίας όπου είχαν συνάντηση με το υπουργείο και τον ΕΦΚΑ για τα μέτρα προστασίας και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά την απεργία του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοέμβρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εργαστηριακού κρέατος

Ξενοδοχείο θα γίνει και ο κινηματογράφος Ιντεάλ

Η βρετανική Λευκή Βίβλος για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Αποτράπηκε σχέδιο ένοπλης επίθεσης στα ΕΛΤΑ Πύργου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα