ΑΘΗΝΑ
20:42
|
06.06.2023
Η λογοτεχνική βιβλιοθήκη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύτηκε ως το θάνατό της, ήταν από τις τελευταίες της επιθυμίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα το μεσημέρι εκπληρώθηκε μία από τις τελευταίες επιθυμίες της πρώην προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά με τα εγκαίνια της λογοτεχνικής βιβλιοθήκης για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον σύζυγο της τέως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Τσούνη, εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά.

Με την προτροπή της Φώφης Γεννηματά πριν λίγους μήνες, ο Τομέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας λογοτεχνικών βιβλιοθηκών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα δικαιοδοσίας της 1ης ΥΠΕ. Με τη στήριξη των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής καθώς και εκδοτών, συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός βιβλίων ώστε να καλυφθεί η δημιουργία αντίστοιχων βιβλιοθηκών. Η προσπάθεια υλοποίησης του στόχου για δημιουργία ανάλογων βιβλιοθηκών σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας θα συνεχιστεί με τη διάθεση των υπαρχόντων βιβλίων και με πρωτοβουλίες συγκέντρωσης νέων.

Μετά τα εγκαίνια ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό. Έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυση του, αλλά και για την στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών. Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινό του πρόσωπο. Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα την λογοτεχνική βιβλιοθήκη του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”. Σε μία προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται αλλά και στους εργαζόμενούς του, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδείξεις υπεξαίρεσης χρήματος και απιστίας σε 40 από τις 100 ΜΚΟ

Ανοικτά της Λήμνου βρέθηκε νεκρός Αμερικανός καπετάνιος γιοτ

Ενδιαφερόμενο να ενταχθεί στα BRICS δήλωσε το Καζακστάν

Σουδάν: Δέκα άμαχοι υπήκοοι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό νεκροί από βομβαρδισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα