ΑΘΗΝΑ
00:57
|
20.01.2022
Το μεγαλύτερο σε όγκο και διάρκεια απεργιακό κίνημα στον κόσμο ζητά περισσότερα από τον ακροδεξιό και εθνικιστή, Ναρέντρα Μόντι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησε το αγροτικό απεργιακό κίνημα της Ινδίας παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, αναγκάστηκε προ ημερών να υποχωρήσει και να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των αγροτών.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που εκφώνησε την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την Πρακάς Πραβ –τη γιορτή του φωτός των Σιχ– ο εθνικιστής Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι και οι τρεις επίμαχοι νόμοι για τη γεωργία θα αναιρεθούν στη διάρκεια της προσεχούς κοινοβουλευτικής περιόδου, που αρχίζει στα τέλη του μηνός. Ήταν μια στροφή 180 μοιρών για τον Μόντι που επέμενε ότι η προώθηση της μεταρρύθμισης ήταν απολύτως αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα χρόνια προβλήματα της ινδικής γεωργίας (μικροί κλήροι, χαμηλή παραγωγικότητα) και να υπάρξουν κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ωστόσο, οι Ινδοί αγρότες ζητούν εγγυημένες σταθερές τιμές για όλα τα προϊόντα και όχι μόνο για το ρύζι  και τα σιτηρά. Χιλιάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Λάκνοου, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, όπου το Κόμμα Bharatiya Janata του Μόντι θα επιδιώξει να κρατήσει την εξουσία στις πολιτειακές εκλογές που θα γίνουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, την Κυριακή, το συνδικαλιστικό όργανο των αγροτών ανέφερε: «Η ελάχιστη τιμή στήριξης, με βάση το συνολικό κόστος παραγωγής, θα πρέπει να γίνει νόμιμο δικαίωμα όλων των αγροτών (και) για όλη τη γεωργική παραγωγή».  Οι αγρότες ζήτησαν επίσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποσύρει ένα προσχέδιο νομοσχεδίου για την ηλεκτρική ενέργεια, που φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε κατάργηση πολιτειών του δικαιώματός τους για δωρεάν ή επιδοτούμενη ενέργεια, που χρησιμοποιείται κυρίως για άρδευση από τις πολιτειακές ηγεσίες. Οι αγρότες ζήτησαν επίσης από την κυβέρνηση της Ινδίας να άρει πρόστιμα και άλλες κυρώσεις για το κάψιμο των χωραφιών τους μετά τη συγκομιδή. Τα πρόστιμα επιβάλλονται καθώς ο καπνός από την καύση των αγροτικών εκτάσεων είναι μία από τις σημαντικές αιτίες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Νέο Δελχί και στις όμορες πόλεις.

Το αγροτικό κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο έγινε η πιο σοβαρή πολιτική πρόκληση για την ινδουιστική εθνικιστική κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πληροφορίες για ρουκέτες από το Λίβανο στο Ισραήλ

Και βαλλιστικούς πυραύλους έριξαν οι Χούθι στο Άμπου Ντάμπι

Στο Ισραήλ αύριο ο υπουργός Άμυνας

Στον Άλμπερτ Μπουρλά το εβραϊκό βραβείο Genesis

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα