ΑΘΗΝΑ
04:09
|
20.04.2024
Δεκάδες χιλιάδες αγρότες μπήκαν στο Νέο Δελχί για να καταδικάσουν τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις του Ναρέντρα Μόντι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες αγρότες της Ινδίας έσπασαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και άντεξαν τα δακρυγόνα προκειμένου να μπουν με τα τρακτέρ τους στο Νέο Δελχί και να διαδηλώσουν κατά των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων του Ναρέντρα Μόντι ανήμερα της Ημέρας της Δημοκρατίας της χώρας.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να επιτρέψει τη νέα διαμαρτυρία του αγροτικού κόσμου μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας που απέρριψε την κυβερνητική αίτηση για απαγόρευση της πορείας. Η διαμαρτυρία, σύμφωνα με την αστυνομία, όφειλε να πραγματοποιηθεί μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Δημοκρατίας.

Η πορεία της Τρίτης είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας πολύμηνης κινητοποίησης, σχεδόν αγροτικής εξέγερσης στην Ινδία. Η κυβέρνηση Μόντι πρόσφατα πρότεινε να “παγώσει” το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά οι αγρότες δηλώνουν ότι θα ικανοποιηθούν μόνο με την απόσυρση της αγροτικής μεταρρύθμισης.

Η πορεία της Τρίτης θα ξεκινούσε από έξι σημεία εισόδου στο Νέο Δελχί. Η αστυνομία έστησε οδοφράγματα και στα έξι σημεία και έδωσε οδηγίες στους αγρότες από ποιους δρόμους θα κινηθεί η πορεία τους. Ωστόσο, ομάδες αγροτών έσπασαν τα οδοφράγματα σε τρία σημεία εισόδου. “Ο κύριος Μόντι πρέπει πάση θυσία να πάρει πίσω αυτούς τους ζοφερούς νομούς”, δήλωσε στο BBC ένα αγρότης και πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να μπουν και να διαδηλώσουν στην πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι νόμοι, που τέθηκαν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, θα αποδεσμεύσουν τους αγρότες από το να πουλήσουν τα προϊόντα τους μόνο σε ρυθμιζόμενες αγορές χονδρικής.

Πιστεύει ότι οι αγρότες θα κερδίσουν εάν οι μεγάλοι έμποροι, οι λιανοπωλητές και οι μεταποιητές τροφίμων μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τους παραγωγούς, παρακάμπτοντας τις παλιές αγορές χονδρικής.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια επιβολής νεοφιλελεύθερων τρόπων διαχείρισης σε μία τόσο μεγάλη σε μέγεθος οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα, η οποία μάλιστα για ένα πολύ εκτεταμένο χρονικό διάστημα ρυθμιζόταν με τελείως διαφορετικό τρόπο, πρόκειται να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για τον κυβερνητικό συνασπισμό του Μόντι.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα