ΑΘΗΝΑ
12:52
|
20.04.2024
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστρίας, η κυβέρνηση της Σλοβακίας αποφάσισε να προχωρήσει lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστρίας, η κυβέρνηση της Σλοβακίας αποφάσισε να προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα για να φρενάρει την πανδημία, ανακοινώνοντας την επιβολή ενός lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων.

Η χώρα καταγράφει τους πιο γρήγορους ρυθμούς μολύνσεων παγκοσμίως, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και τα επίπεδα εμβολιασμού να παραμένουν χαμηλά.  

Όπως αποφασίστηκε σήμερα Τετάρτη (24/11) το απόγευμα, τα εστιατόρια και τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης θα κλείσουν και οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα ψώνια, τη μετάβαση στους χώρους εργασίας, στο σχολείο και στον γιατρό, καθώς και για άσκηση με περίπατο σε εξωτερικό χώρο.

Η Σλοβακία κατέγραψε περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα χθες, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ενώ οι νοσηλείες έφθασαν, όπως είπε το υπουργείο Υγείας «σε κρίσιμο σημείο», πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζονται οι κλίνες για άλλους ασθενείς, ενώ η πιθανή η προσφυγή σε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλες χώρες. 

«Η κατάσταση είναι σοβαρή» είπε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ, προσθέτοντας πως «φθάσαμε εδώ διότι τα μέτρα δεν τηρούνται».

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για lockdown, αφού είχε ήδη επιβάλει νέους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους μέσα στην εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να πιέσει για την επανεκκίνηση των εμβολιασμών. Ο Χέγκερ είπε ότι θα γίνει νέα εκτίμηση της κατάστασης σε 10 ημέρες και οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων αποφασισθεί θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους. 

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες της χώρας των 5,5 εκατομμυρίων έχουν πλήρως εμβολιαστεί, αριθμός που είναι ο τρίτος χαμηλότερος στην Ε.Ε. Ο αριθμός των ασθενών έχει φθάσει τους 3.200, αγγίζοντας τον αντίστοιχο αριθμό στη διάρκεια του προηγούμενου κύματος της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα