ΑΘΗΝΑ
18:07
|
19.04.2024
Διεκδικούν κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου αναγνώριση τριετιών, αυξήσεις στους μισθούς κ.α.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μοτοπορεία από τον Ταύρο έως την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER, στα πλαίσια της απεργίας που είχαν προκηρύξει με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι, που κατήγγειλαν και την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας όπου, σύμφωνα με το 902.gr, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις.

«Για ποιο λόγο φώναξαν την αστυνομία; Ποιοι είναι οι εγκληματίες; Αυτοί που τόσα χρόνια παλεύουν να βγάλουν ένα μεροκάματο ή αυτοί που κρατάνε όμηρους τους εργαζόμενους για 12 χρόνια;» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος ΕΓ του ΠΑΜΕ και συμπλήρωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν καθώς αφορούν το σύνολο του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι, ακολουθώντας το παράδειγμα του αγώνα στην e-food όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, διεκδικούν :

  • Κατάργηση της Ενοικιαζόμενης Εργασίας- Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε Αορίστου στην εταιρία ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση τριετιών
  • Αυξήσεις στους μισθούς 851 βασικό μισθό, τώρα!
  • Να δοθούν οι άδειες όπως προβλέπεται από το νόμο
  • Παροχή μέσων προστασίας κάθε 2 χρόνια
  • Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου

Στήριξη από το ΜέΡΑ25

Tην απεργία των εργαζόμενων στα ΕΛΤΑ -ΕΛΤΑ COURIER χαιρέτισε, δηλώνοντας τη στήριξη του εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης. Ο κ, Κριθαρίδης επεσήμανε ότι «το ΜέΡΑ25 καιρό τώρα ζητάει την κατάργηση αυτού του αίσχους με την “ενοικιαζόμενη” και “εργολαβική” απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, όπως και την λεγόμενη “κοινωφελή” στον δημόσιο, καθώς θεωρούμε ότι αυτές οι μορφές εργασίας εξ ορισμού υποβαθμίζουν και περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Υπό αυτό το πρίσμα, ξεκαθάρισε: «Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων – διανομέων στα ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους, ενώ έχουμε προβεί ήδη σε κατ’ επανάληψη κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή τόσο για την κατάργηση της “ενοικιαζόμενης” εργασίας, όσο και για την παροχή βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων για όλες και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Καλούμε την κυβέρνηση και το φερόμενο ως “υπουργείο Εργασίας” να εισακούσουν τα εύλογα αιτήματα τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα