ΑΘΗΝΑ
10:04
|
25.04.2024
Βαθαίνουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στην Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά και το δύσκολο κλείσιμο της χθεσινής του εφημερίας, με 70 εισαγωγές, 42 διασωληνωμένους ασθενείς από τους οποίους οι 14 εκτός ΜΕΘ, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σήμερα σε αναστολή των έκτακτων και μη χειρουργείων.

Όπως επισημαίνει το σχετικό έγγραφο του τμήματος Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου από σήμερα 29 Νοεμβρίου λόγω της συσσώρευσης 12 διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό στα χειρουργεία του νοσοκομείου το σύνολο των γιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος μεταφέρεται εκεί για να διασώσει τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών με κορονοϊό που δεν είχαν την τύχη να μπουν σε ΜΕΘ και αξίζουν όλη τη φροντίδα και την προσοχή μας.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, όλα τα περιστατικά που έχουν χαρακτηρισθεί ως «έκτακτα» και έχουν ήδη προγραμματιστεί αναβάλλονται μέχρι είτε να υπάρξει ύφεση της έντασης της πανδημίας, είτε να υπάρξει επιπλέον προσωπικό.

Στο κλείσιμο του εγγράφου επισημαίνει ότι παραμένουν δύο ειδικοί αναισθησιολόγοι για να αντιμετωπίζουν μη covid περιστατικά που χρήζουν άμεσης παρέμβασης για να σωθεί η ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι Ιπποκράτειο αποτελεί την ναυαρχίδα των νοσοκομείων της πόλης, συνεπώς η σημερινή επιλογή για αναστολή των χειρουργείων σηματοδοτεί την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα