ΑΘΗΝΑ
01:54
|
20.01.2022
Βαθαίνουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στην Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά και το δύσκολο κλείσιμο της χθεσινής του εφημερίας, με 70 εισαγωγές, 42 διασωληνωμένους ασθενείς από τους οποίους οι 14 εκτός ΜΕΘ, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σήμερα σε αναστολή των έκτακτων και μη χειρουργείων.

Όπως επισημαίνει το σχετικό έγγραφο του τμήματος Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου από σήμερα 29 Νοεμβρίου λόγω της συσσώρευσης 12 διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό στα χειρουργεία του νοσοκομείου το σύνολο των γιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος μεταφέρεται εκεί για να διασώσει τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών με κορονοϊό που δεν είχαν την τύχη να μπουν σε ΜΕΘ και αξίζουν όλη τη φροντίδα και την προσοχή μας.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, όλα τα περιστατικά που έχουν χαρακτηρισθεί ως «έκτακτα» και έχουν ήδη προγραμματιστεί αναβάλλονται μέχρι είτε να υπάρξει ύφεση της έντασης της πανδημίας, είτε να υπάρξει επιπλέον προσωπικό.

Στο κλείσιμο του εγγράφου επισημαίνει ότι παραμένουν δύο ειδικοί αναισθησιολόγοι για να αντιμετωπίζουν μη covid περιστατικά που χρήζουν άμεσης παρέμβασης για να σωθεί η ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι Ιπποκράτειο αποτελεί την ναυαρχίδα των νοσοκομείων της πόλης, συνεπώς η σημερινή επιλογή για αναστολή των χειρουργείων σηματοδοτεί την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πληροφορίες για ρουκέτες από το Λίβανο στο Ισραήλ

Στον Άλμπερτ Μπουρλά το εβραϊκό βραβείο Genesis

Και… εισαγγελική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου Αλεξόπουλου

Θύμα απάτης κόστους 10.000 ευρώ έπεσε ηλικιωμένη στα Τρίκαλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα