ΑΘΗΝΑ
21:03
|
18.01.2022
«Μακάρι να συνεχίσεις να λάμπεις σαν διαμάντι», είπε για την τραγουδίστρια η Πρωθυπουργός της «νεότερης» κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από σήμερα τα Μπαρμπάντος είναι η νεότερη κοινοβουλευτική δημοκρατία στον κόσμο καθώς και επισήμως η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ της Αγγλίας έπαψε να είναι ο αρχηγός του νησιωτικού κράτους της Καραϊβικής.

Στην εντυπωσιακή τελετή της ανεξαρτησίας των Μπαρμπάντος παρέστη η πρωθυπουργός της νεοσύστατης δημοκρατίας, Μία Μότλεϊ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, καθώς και το είδωλο της ποπ, Ριάνα, η οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο νησί.

Τα Μπαρμπάντος κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία το 1966, αλλά διατήρησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ ως επίσημη ηγέτιδα της χώρας. Πλέον, η τελευταία αντικαθίσταται από έναν «πρόεδρο των Μπαρμπάντος» στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα που η χώρα θα γιορτάζει την επέτειο ανεξαρτησίας της (Τρίτη 30 Νοεμβρίου). Η απόρριψη των τελευταίων υπολειμμάτων ενός αποικιακού συστήματος που κάποτε κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία ή τις εμπορικές σχέσεις των Μπαρμπάντος.

Στην τελετή η Ριάνα ανακηρύχθηκε «Εθνική Ηρωίδα» από την πρωθυπουργό, Μία Μότλεϊ, η οποία δήλωσε: «Εκ μέρους ενός ευγνώμονα έθνους, αλλά ενός ακόμη πιο περήφανου λαού, σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τον προτεινόμενο εθνικό ήρωα των Μπαρμπάντος, την πρέσβειρα Ρόμπιν Ριάνα Φέντι (Robyn Rihanna Fenty). Μακάρι να συνεχίσεις να λάμπεις σαν διαμάντι και να συνεχίσεις να φέρνεις τιμή στο έθνος σου με τα λόγια σου, με τις πράξεις σου και να μας τιμάς όπου κι αν πας», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην επιτυχία της σταρ το 2012, «Diamonds».

 Η Ριάνα, η οποία γεννήθηκε στα Μπαρμπάντος το 1988, είναι πλέον κάτοχος αυτού του ειδικού τίτλου, που έχει δοθεί μόνο σε 11 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σομαλία: Η Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μογκαντίσου

Άβατον για αιολικά πάρκα και ΑΠΕ τα «Απάτητα Βουνά»

Δίκη Ζακ: Ξέσπασε η μητέρα του- «Σταματήστε και σεβαστείτε»

Υπ. Παιδείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα