ΑΘΗΝΑ
07:13
|
25.04.2024
Ο γνωστός ηθοποιός και stand up comedian επέκρινε τη στάση του Υπουργείου και της υπουργού, Λίνας Μενδώνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την πρωτοφανή καταγγελία του ηθοποιού και κωμικού, Χριστόφορου Ζαραλίκου για την επίθεση που δέχθηκε και την απόπειρα λογοκρισίας του κατά τη διάρκεια της 1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» στο θέατρο «Καρέζη».

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media φαίνεται η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη μαζί με μπράβους να έχει διακόψει την παράσταση και να υπάρξουν διαπληκτισμοί. Ο λόγος σύμφωνα με τις καταγγελίες ήταν ότι στην παράσταση υπήρχε αναφορά στο όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Είναι αδιανόητο…»

Ο ίδιος Χριστόφορος Ζαραλίκος, σε τοποθέτησή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» επέκρινε τη μετέπειτα στάση του υπουργείου Πολιτισμού στο περιστατικό και συγκεκριμένα την «αφωνία» σε μια πράξη λογοκρισίας.

 «Περιμένουμε», είπε, «την υπουργό Πολιτισμού να τοποθετηθεί ή έστω τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού». Και συνέχισε: «Είναι τραγικό το ΥΠΠΟ να μην έχει βγάλει μια ανακοίνωση όχι για εμένα αλλά για το γεγονός και για ό,τι συνέβη σ’ ένα ιστορικό θέατρο της Αθήνας που είναι δυο βήματα από τη Βουλή. Είναι ασύλληπτο. Αυτό μπορώ να πω ότι είναι και λίγο χειρότερο από το γεγονός. Γιατί το γεγονός σε αιφνιδιάζει (…) Είναι αδιανόητο να μην παίρνει θέση το ΥΠΠΟ ακόμα κι αν δεν κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό μου. Έχουμε συγκεκριμένο γεγονός, σε συγκεκριμένο χώρο, με συγκεκριμένο στόχο Δεν πρόκειται λοιπόν για εμένα αλλά πρόκειται για ένα κεντρικό θέατρο όπου κάποιοι άνθρωποι βρήκαν την άνεση -ποιος ξέρει από πού- να μπουν να διαλύσουν μια παράσταση, στο κέντρο της Αθήνας, 50 μέτρα από τη Βουλή όπου η μισή δύναμη της αστυνομίας είναι γύρω-γύρω».

Καταδίκη της ενέργειας

Την ενέργεια καταδίκασε το ΜέΡΑ25 επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του: «Η προκλητική διακοπή της σατιρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από αυτόκλητη (;) ομάδα “υπερασπιστών Μαρινάκη” με επικεφαλής τηλεπερσόνα, δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας πρόχειρος Παναγιώταρος να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος τύπου Γιάννης Οικονόμου είπε: «Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα