ΑΘΗΝΑ
22:38
|
27.06.2026
«Είμαι διατεθειμένος να πάω στη Μόσχα για να κάνω διάλογο με έναν αδελφό», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι είναι διατεθειμένος να πάει στη Μόσχα για την επόμενη συνάντησή του με τον Ρώσο ορθόδοξο Πατριάρχη Κύριλλο, σε μια επίσκεψη που αν γίνει θα είναι η πρώτη ενός προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Είμαι διατεθειμένος να πάω στη Μόσχα για να κάνω διάλογο με έναν αδελφό», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πάνω στο αεροπλάνο με το οποίο επιστρέφει από το ταξίδι του σε Κύπρο και στην Ελλάδα.

Είπε επίσης πως ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας αναμένεται στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα προκειμένου να αποφασιστεί ο χρόνος και η χώρος της συνάντησης.

Ο Φραγκίσκος κατέληξε λέγοντας πως η ενασχόληση με τα πρωτόκολλα θα είναι λιγότερο σημαντική από μια συνάντηση «αδελφού με αδελφό» με τον Κύριλλο.

Δέον να σημειωθεί ότι Φραγκίσκος και Κύριλλος συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά το σχίσμα του 1054 στην Κούβα το 2016.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδικάζουν οι αραβικές χώρες την ιρανική επίθεση με drones στο Μπαχρέιν

Η Μπουρκίνα Φάσο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Γαλλία, κατηγορώντας την για υποστήριξη της τρομοκρατίας

Κλιμάκωση στον Περσικό: Ανταλλαγή πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν απειλεί την εύθραυστη εκεχειρία

Τα κύρια σημεία της συμφωνίας Ισραήλ-Λιβάνου που υπεγράφη στην Ουάσινγκτον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα