ΑΘΗΝΑ
01:37
|
08.09.2024
Τη σαββοπουλική στρατηγική φαίνεται πως υιοθέτησε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας εν είδει απάντησης στο μποϊκοτάζ της Ουάσιγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σαββοπουλική στρατηγική που συνοψίζεται στη φράση, «Απόπειρα εναντίον μου με μαχαίρι. Χτύπα’ε τον αέρα. Δεν ήμουν εκεί. Τον συγχωρώ», φαίνεται πως υιοθέτησε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας εν είδει απάντησης στην απόφαση της Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε απαγόρευση συμμετοχής Αμερικανών αξιωματούχων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο.

«Δεν σας καλέσαμε», απαντά έτσι λίγο-πολύ η Κίνα στο διπλωματικό μποϊκοτάζ των Ηνωμένων Πολιτειών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας λόγο για για προσχηματική πράξη και πολιτική χειραγώγηση αφού δεν είχε δοθεί πρόσκληση σε πολιτικούς των ΗΠΑ.

«Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα νοιαζόταν για το αν αυτοί οι άνθρωποι θα έρθουν ή όχι, και δεν έχει καμία απολύτως επίδραση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία», σχολίασε δεικτικά ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Δέον να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι και η Αυστραλία προχώρησε σε αντίστοιχο διπλωματικό μποϊκοτάζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Απέναντι στη Φινλανδία το πρώτο τεστ της Εθνικής Ελλάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα