ΑΘΗΝΑ
07:15
|
05.06.2026
Στον ανακριτή βρίσκονται οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον ανακριτή βρίσκονται οι 11 συλληφθέντες που δηλώνουν πως ανήκουν στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας. Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη που αφορά το αδίκημα της αρπαγής, με το δικηγόρο τους να λέει στον ΣΚΑΪ πως θα ζητήσουν προθεσμία για την Τρίτη για την απολογία τους.

Ο δικηγόρος κ. Νουλέζας είπε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως έχει καταλυθεί το σύνταγμα εξαιτίας των νομοθετικών παρεμβάσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120 του Συντάγματος.

«Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.

Ο κ. Νουλέζας τόνισε ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καλλιθέα-Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας

Αυλαία της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα