ΑΘΗΝΑ
17:36
|
08.05.2024
Από δω και πέρα το πιο πιθανό είναι, βάσει των μελετών, ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως και για τη γρίπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μειώνεται ο δείκτης των κρουσμάτων και σταδιακά μετά τα Χριστούγεννα θα έχουμε και αποκλιμάκωση στους δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων, ανέφερε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, ωστόσο θεωρεί πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τέταρτη δόση εμβολίου. 

Όπως ανέφερε αν και η μετάλλαξη Όμικρον αρχίζει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, μετά τα δύο νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη Σητεία, ο δείκτης των κρουσμάτων σταδιακά μειώνεται. Παρ’ όλα αυτά παραμένει υψηλός ο δείκτης των θανάτων και των διασωληνωμένων και δεν θα δούμε σταδιακή μείωσή του πριν τα Χριστούγεννα.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον η κ. Παγώνη ανέφερε ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αν και φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, έχει ελαφρά συμπτώματα, οι νοσούντες δε νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και προς το παρόν δεν έχουμε θανάτους, ενώ για τα εμβόλια οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι προφυλάσσουν, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό όσο με τις  άλλες μεταλλάξεις.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20.000 ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι αρχίζουν και πείθονται οι γονείς πως πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, όπως συμβαίνει μαζικά και στο εξωτερικό. 

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, σημείωσε ότι πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι είναι αναγκαία, καθώς στελεχώνει τον οργανισμό με αντισώματα και έτσι θα μπορέσουμε να οχυρώσουμε τους οργανισμούς. 

Σε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί και τέταρτη δόση, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντησε ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρξει. «Από δω και πέρα το πιο πιθανό είναι, βάσει των μελετών, ότι θα κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως και για τη γρίπη» είπε. «Πιστεύω ότι η τέταρτη δόση δε θα είναι πριν το καλοκαίρι, γιατί και με την τρίτη δόση θα έχει οχυρωθεί ο οργανισμός αρκετά καθώς, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, με τις τρεις δόσεις η κάλυψη του οργανισμού είναι για εννέα μήνες», υπογράμμισε η κ.Παγώνη. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγωνία στη Νότια Αφρική για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Εκλεισε η Βεντήρη δίπλα στο Χίλτον λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα

Ελεύθερος 56χρονος μετά από σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα