ΑΘΗΝΑ
23:13
|
19.05.2024
Ο Ρώσος και ο Κινέζος πρόεδρος θα συζητήσουν για την πολεμική ρητορική του ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ θα ασχοληθούν με την πολεμική ρητορική του ΝΑΤΟ και την τεταμένη κατάσταση στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη μέσω βιντεοσύνδεσης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, ιδίως στην ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι πλέον πολύ τεταμένες και αυτό σίγουρα απαιτεί συζήτηση μεταξύ των συμμάχων, μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και συμπλήρωσε ότι η Ρωσία βλέπει «μια πολύ επιθετική ρητορική τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από τις ΗΠΑ» που εκτιμά πως πρέπει να συζητηθεί από τους δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με τον προεδρικό εκπρόσωπο, Πούτιν και Σι σχεδιάζουν επίσης να θίξουν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων. «Υπάρχει μια πληθώρα ζητημάτων στην ατζέντα: συνομιλίες για την ενέργεια, συνεργασία στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, κοινές επενδύσεις και εμπόριο», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι δύο πρόεδροι θα μιλήσουν για τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι ο ενεργειακός διάλογος θα είναι σίγουρα στην ατζέντα.

Να σημειωθεί ότι η τηλεδιάσκεψη των δύο ηγετών γίνεται μια μέρα μόλις μετά τις επικριτικές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για «επιθετικές ενέργειες» της Κίνας στην Νοτιοανατολική Ασία.

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα