ΑΘΗΝΑ
14:15
|
18.04.2024
Δεν απέκλεισε η Όμικρον εν μέρει να ξεφύγει από την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια ή οι παλιότερες λοιμώξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλατύ κάλεσμα στον κόσμο για μεγαλύτερη εγρήγορση και επαγρύπνηση μπροστά στην παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού απηύθυνε σήμερα ο γνωστός καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο κολέγιο Ιμπέριαλ και στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος. Εκτίμησε ότι η νέα παραλλαγή θα προκαλέσει πολύ περισσότερα κρούσματα από την παραλλαγή Δέλτα προκαλώντας προφανώς σημαντική επιβάρυνση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη για τη σοβαρότητα των λοιμώξεων που προκαλεί. Αλλά είναι πιθανό να προκαλεί περισσότερες λοιμώξεις με ήπια συμπτώματα σε σύγκριση με τη Δέλτα. Το σημαντικό όμως είναι αν προκαλεί περισσότερες σοβαρές λοιμώξεις. Για να το γνωρίζουμε αυτό, χρειάζεται να συγκρίνουμε την επίπτωση της Όμικρον σε ανεμβολίαστους, σε σύγκριση με τη Δέλτα σε ανεμβολίαστους. Και αυτά τα δεδομένα δεν τα έχουμε ακόμα».

Καταλήγει αναφέροντας πως η παραλλαγή Όμικρον μπορεί εν μέρει να ξεφύγει από την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια ή οι παλαιότερες λοιμώξεις, «η συνολική απειλή και ατομικά και για το σύστημα υγείας, δεν έχει εξαλειφθεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

ΟΗΕ: Ανησυχία για έξαρση χολέρας στην Υεμένη μετά τους 75 θανάτους

Γερμανία: Εισήγηση για την νομιμοποίηση της άμβλωσης στην αρχή της κύησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα