ΑΘΗΝΑ
18:57
|
27.04.2024
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε να εντάξει τη μελέτη στη μεγάλη έρευνα που διεξάγει ήδη για την κατάσταση που λειτουργούν οι ΜΕΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μελέτη – κόλαφος για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θα αποτελέσει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, έχοντας προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό και στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε να εντάξει τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα στη μεγάλη έρευνα που διεξάγει ήδη για την κατάσταση που λειτουργούν οι ΜΕΘ κατά την περίοδο της πανδημίας. Έτσι, η μελέτη θα αποτελέσει πένα αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται προκειμένου να εξακριβωθεί αν τελικά προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον.

Στην ίδια έρευνα περιλαμβάνεται και το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες που έκανε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για κενές ΜΕΘ ενώ υπάρχουν άνθρωποι διασωληνωμένοι σε απλές κλινικές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη του καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Σωτήρη Τσιόδρα και του αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ. Θεόδωρου Λύτρα, η θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 αυξάνεται από 25% έως 57% ανάλογα με την πληρότητα των ΜΕΘ, ποσοστό που εξαρτάται και από το αν οι ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εντός ή εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Σήμερα πάντως (Παρασκευή, 17/12) ο υπουργός Επικρατείας, Άρης Σκέρτσος, δεν δίστασε να απαξιώσει την εν λόγω μελέτη, κάνοντας λόγο για «ζήτημα ήσσονος σημασίας», ενώ χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε μιλήσει «για επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες».

Πηγές: ΕΡΤ, Καθημερινή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα