ΑΘΗΝΑ
09:03
|
18.05.2024
«Ελπίζω ότι οι Αμερικανοί δεν υποτιμούν το πόσο πολύ έχουν αλλάξει όλα - και όχι προς το καλύτερο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέχεια του σχεδίου συμφωνίας αμοιβαίων εγγυήσεων ασφαλείας μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Μόσχα σήμερα αναφέρει πως η όποια εμπλοκή τρίτων χωρών θα καθιστούσε τις διαπραγματεύσεις άνευ νοήματος.

Η αναφορά σχετίζεται με την χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, που, σχολιάζοντας το ρωσικό σχέδιο αμοιβαίων εγγυήσεων, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα διεξάγουν διαβουλεύσεις για την ασφάλεια στην Ευρώπη ελλείψει εταίρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Μόσχα προσφέρει στην Ουάσιγκτον διαπραγματεύσεις αποκλειστικά σε διμερή βάση. Η εμπλοκή άλλων χωρών θα τις καθιστούσε άνευ νοήματος», δήλωσε στο TASS ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριμπακόφ. «Αν εμπλέξουμε άλλες χώρες, απλώς θα πνιγούν όλα σε συζητήσεις και βερμπαλισμούς», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον Ριμπακόφ, δεν έχει υπάρξει ποτέ παρόμοια κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Ελπίζω ότι οι Αμερικανοί δεν υποτιμούν το πόσο πολύ έχουν αλλάξει όλα – και όχι προς το καλύτερο. Μέχρι στιγμής, δυστυχώς, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα δικά τους σχήματα», δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα