ΑΘΗΝΑ
15:11
|
20.04.2024
Η Κινέζα αθλήτρια ανακάλεσε τις κατηγορίες για βιασμό απέναντι σε υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σάββατο η Κινέζα αθλήτρια, σε συνέντευξή της σε κανάλι της Σιγκαπούρης, φαίνεται πως ανακάλεσε τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει τον περασμένο Νοέμβριο ενάντια σε υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

«Πρέπει να τονίσω ένα σημείο που είναι εξαιρετικά σημαντικό: δεν έχω πει ή γράψει ποτέ ότι κάποιος μoυ επιτέθηκε σεξουαλικά, πρέπει να τονίσω ξεκάθαρα αυτό το σημείο», δήλωσε η 35χρονη τενίστρια.

Ωστόσο, νωτίτερα τον προηγούμενο μήνα, η πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon και του French Open φάνηκε να δηλώνει ακριβώς αυτό ενάντια στον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας Ζανγκ Γκαόλι σε μια ανάρτηση στον τοπικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, η οποία αργότερα καταργήθηκε.

Η Πενγκ είπε ότι το «ξέσπασμα του Weibo» ήταν ένα «ιδιωτικό θέμα» για το οποίο «υπήρξαν πολλές παρεξηγήσεις» και πρόσθεσε ότι όλη την προηγούμενη περίοδο, κατά την οποία υπήρξαν σε παγκόσμιο επίπεδο ανησυχίες για την εξαφάνισή της , ζούσε κανονικά στο Πεκίνο χωρίς καμία επίβλεψη.

Ωστόσο, η παγκόσμια Ομοσπονδία Γυναικείας Αντισφαίρισης (WTA), η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε επιβάλλει κυρώσεις στην Κίνα, παραμένει δύσπιστη αναφορικά με την ανάκληση των κατηγοριών από πλευράς της Σουάι. Σύμφωνα με επίσημες τις δηλώσεις της ομοσπονδίας: «Ήταν και πάλι καλό που είδαμε την Πενγκ Σουάι σε δημόσιο χώρο και ελπίζουμε να είναι καλά».«Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, αυτές οι εμφανίσεις δεν αμβλύνουν ούτε αντιμετωπίζουν τις σημαντικές ανησυχίες της Ομοσπονδίας σχετικά με την ευημερία της και την ικανότητά της να επικοινωνεί χωρίς λογοκρισία ή εξαναγκασμό».

Μέχρι στιγμής, το Πεκίνο δεν έχει σχολιάσει τη συνέντευξη της Πενγκ ή τη δήλωση της WTA που ακολούθησε, ενώ επίκεινται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες τον Φεβρουάριο. Προηγουμένως, ωστόσο, όταν η WTA ανακοίνωσε την αναστολή όλων των αγώνων γυναικείου τένις που διεξάγονται  στην Κίνα, η πολιτεία δήλωσε ότι «αντιτίθεται στην πολιτικοποίηση του αθλητισμού».

Στο βίντεό της, η Πένγκ ισχυρίστηκε επίσης ότι μια επιστολή που έγραψε στον επικεφαλής του WTA, Στηβ Σάιμον, αρνούμενη τον ισχυρισμό για επίθεση, είχε μεταφραστεί σωστά από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν ο Σάιμον είχε λάβει την επιστολή δήλωσε ότι «δυσκολεύτηκε να πιστέψει» ότι η Πενγκ είχε γράψει η ίδια το email.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα