ΑΘΗΝΑ
05:57
|
19.05.2024
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και έναντι της παραλλαγής Όμικρον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ έγινε σήμερα η πρώτη χώρα διεθνώς που ξεκινά, ενδεχομένως και από τις 26 Δεκέμβρη, την χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα την απόφαση βασίστηκε στην εισήγηση και σύσταση του επιστημονικού «Φορέα Πανδημικής  Αγωγής», επισημαίνοντας πως η χώρα του ήταν και πάλι η πρώτη που άνοιξε το δρόμο στη χορήγηση τρίτης, αναμνηστικής δόσης.

Στο Ισραήλ έχουν κάνει ήδη, εδώ και μερικούς μήνες, την τρίτη δόση πάνω από 4.000.000 Ισραηλινοί σε σύνολο πληθυσμού περίπου 9.300.000 ατόμων.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου Σίμπα ανακοίνωσε πως πραγματοποιεί μελέτη για την σκοπιμότητα τέταρτης δόσης κάνοντας δοκιμή σε περίπου 200 εθελοντές, εξετάζοντας την επίδραση του εμβολίου στα αντισώματά τους.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί και βρεθεί 341 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, εκ των οποίων τα 170 βρέθηκαν την Τρίτη.

Γιατί αποφασίστηκε η τέταρτη δόση

Ο Ισραηλινός καθηγητής Ιατρικής Ρον Ντάγκαν, μέλος του «Φορέα Πανδημικής Αγωγής» μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε ότι η απόφαση για την τέταρτη δόση ελήφθη επειδή τα πρώτα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και έναντι της παραλλαγής Όμικρον.

Παραδέχθηκε εντούτοις πως η απόφαση αυτή πιο πολύ βασίστηκε στις συστάσεις των συναδέλφων του ειδικών και στην αντίληψη που έχουν για την εξέλιξη της πανδημίας παρά σε πλήρη στοιχεία που να δικαιολογούν το μέτρο της τέταρτης δόσης εμβολίου.

«Όλοι ελπίζαμε πως δεν θα συμβεί, αλλά με τον καιρό φθίνει η προστασία που παρέχει η τρίτη δόση» είπε ο Δρ. Ντάγκαν που είναι καθηγητής Παιδιατρικής και Μεταδοτικών Ασθενειών στο πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν στο Νεγκέβ. Πρόσθεσε πως αυτό δεν σημαίνει πως τα αντισώματα εξαφανίζονται πλήρως αλλά ότι μετά από τρεις ή τέσσερις μήνες η προστασία μειώνεται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προηγούμενη παραλλαγή Δέλτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα