ΑΘΗΝΑ
19:15
|
28.04.2024
Tουρκικό δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραταθεί η φυλάκισή του Οσμάν Καβάλα έως και την εκδίκαση της υπόθεσής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να ξεκινήσει διαδικασία ενάντια στην Τουρκία για τις διώξεις εναντίον του αντιπολιτευόμενου επιχειρηματία, φιλάνθρωπου και ακτιβιστή, Οσμάν Καβάλα, τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραταθεί η φυλάκισή του έως και την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, το δικαστικό συμβούλιο που ασχολείται μηνιαία με την υπόθεση Καβάλα ανακοίνωσε ότι ο Καβάλα, που κατηγορείται για προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος στην Τουρκία, θα πρέπει να μείνει στη φυλακή.

Τον περασμένο μήνα το Συμβούλιο της Ευρώπης εκκίνηση τη διαδικασία επί παραβάσει εναντίον της Τουρκίας, γιατί παρά την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαιτεί την αποφυλάκιση του Καβαλά, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή περισσότερα από τέσσερα χρόνια χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος και χωρίς να έχει καταδικαστεί ακόμη για κάποιο αδίκημα.

Υπενθυμίζεται πως ο Καβαλά κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε «παράνομες» κινητοποιήσεις κατά του τουρκικού κράτους το 2013 (η υπόθεση του πάρκου Γκεζί), και όταν το κατηγορητήριο καταρρίφθηκε, ασκήθηκε νέα δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει και διπλωματική κρίση μεταξύ Άγκυρας και 10 Δυτικών χωρών, οι οποίες κάλεσαν την Τουρκία να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και να τον απελευθερώσει.

Πηγές: Anadolu, Ahval

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα