ΑΘΗΝΑ
21:27
|
24.04.2024
Οι μαχητές της Αλ Σαμπάαμπ έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στα εδάφη της Κένυας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες κατά τη διάρκεια επίθεσης από τζιχαντιστές της οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ στην παράκτια περιοχή Λαμού της Κένυας που συνορεύει με τη Σομαλία, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.

«Επιβεβαιώνω ότι είχαμε επίθεση, που πιστεύουμε ότι πραγματοποιήθηκε από την  Αλ Σαμπάαμπ, με αποτέλεσμα έξι νεκρούς. Ένα άτομο πυροβολήθηκε και οι υπόλοιποι πέθαναν σε φωτιές», δήλωσε ο Επίτροπος της κομητείας Λαμού.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας τους καταδιώκουν και καλούμε τους ντόπιους να μας βοηθήσουν γιατί όταν συνεργαζόμαστε τα καταφέρνουμε», συμπλήρωσε.

Οι μαχητές της Αλ Σαμπάαμπ έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στα εδάφη της Κένυας, ως αντίποινα για την αποστολή από το Ναϊρόμπι στρατευμάτων στη Σομαλία το 2011 ως μέρος μιας δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Η ομάδα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, επιδιώκει να ανατρέψει τη διεθνώς υποστηριζόμενη κυβέρνηση στο Μογκαντίσου και ελέγχει εκτάσεις της νότιας Σομαλίας από όπου εξαπολύει τακτικά επιθέσεις στην πρωτεύουσα και αλλού.

Πηγή: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα