ΑΘΗΝΑ
18:30
|
25.04.2024
«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να διατηρεί πλήρης ελευθερία δράσης οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή, χωρίς περιορισμούς»,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Aναφερόμενος στις συνομιλίες της Βιέννης για την αποκατάσταση του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA), ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα, ότι η χώρα του δεν θα δεσμευτεί από καμία πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και θα συνεχίσει να θεωρεί τον εαυτό της ελεύθερο να ενεργεί εναντίον του εχθρού του εάν χρειαστεί.

«Όσον αφορά τις συνομιλίες για τα πυρηνικά στη Βιέννη, σίγουρα ανησυχούμε… Το Ισραήλ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην όποια συμφωνία, εάν προκύψει τέτοια, και δεν δεσμεύεται από όσα γραφούν σε αυτήν. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να διατηρεί πλήρης ελευθερία δράσης οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή, χωρίς περιορισμούς», ανέφερε μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή της χώρας.

Νωρίτερα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε το ενδεχόμενο μιας προσωρινής συμφωνίας για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου το Ιράν αναζητά «μια διαρκή και αξιόπιστη συμφωνία» που θα διασφαλίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Με πληροφορίες από Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα