ΑΘΗΝΑ
19:24
|
04.05.2024
Θα παραμείνει σε απομόνωση καθώς παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δήλωσε ότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19 μετά από τεστ που έκανε καθώς είχε ήπια συμπτώματα και κυρίως βραχνάδα στον λαιμό του.

«Σας ενημερώνω ότι έχω μολυνθεί από τον Covid-19 και παρόλο που τα συμπτώματα είναι ήπια, θα παραμείνω σε απομόνωση. Θα κάνω μόνο εργασίες γραφείου και θα επικοινωνώ διαδικτυακά μέχρι να το ξεπεράσω», έγραψε ο ΑΜΛΟ στον λογαριασμό του στο Twitter και με νεότερο μήνυμα ενημέρωσε ότι, προσωρινά, σε συνεντεύξεις τύπου και άλλες εκδηλώσεις θα το αντικαθιστά ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μολύνεται ο 68χρονος πρόεδρος της χώρας, αφού είχε νοσήσει ξανά πριν έναν χρόνο, στις 25 Ιανουαρίου 2021.

Δύο στελέχη του εκτελεστικού υπουργικού συμβουλίου βρέθηκαν θετικοί τις τελευταίες ημέρες: η Ομοσπονδιακή Γραμματέας Οικονομίας, Τατιάνα Κλουθιέ, και η επικεφαλής Περιβάλλοντος, Μαρία Λουίς Άλμπορες που βρέθηκε θετική χθες.

Η πιο πρόσφατη επίσημη αναφορά μολύνσεων στο Μεξικό καταγράφει 11.599 νέα κρούσματα του κορονοϊού από το βράδυ της Κυριακής, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των μολυσμένων ατόμων σε περισσότερα από 4,12 εκατομμύρια.

Οι θάνατοι 31 ανθρώπων το Σαββατοκύριακο ανέβασαν σε 300.334 τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν από τη νόσο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου 2020.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα