ΑΘΗΝΑ
04:11
|
02.05.2024
Οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους εν μέσω λοκντάουν ξεσπούν στο BBC για τις «ανεμελιές» του Μπόρις Τζόνσον και των φίλων του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιο επισφαλές από το ποτέ είναι το μέλλον του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και ενδεχομένως στον πρωθυπουργικό θώκο. Το σκάνδαλο με το πάρτι στον κήπο της πρωθυπουργικής οικίας, στο νούμερο 10 της οδού Ντάουνινγκ εν μέσω λοκντάουν τον Μάιο του 2020, δεν λέει να κοπάσει παρά τη συγνώμη που ζήτησε προ ολίγου ο Τζόνσον ενώπιον των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η οργή των πολιτών είναι μεγάλη κυρίως από Βρετανούς που έχουν χάσει συγγενείς ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα εξαιτίας της πανδημίας. Κάποιοι εξ αυτών ξέσπασαν μιλώντας στο BBC.

Η Αλεχάντρα Γκόντοϊ, η οποία έχασε τη μητέρα της, είπε ότι «πραγματικά μισεί» τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου. «Είναι απαράδεκτος. Συνεχίζει απλά να ψεύδεται χωρίς να αναγνωρίζει τα λάθη του», πρόσθεσε.

Η Λίζα Γουίλκι με το κινητό της κατέγραψε τα τελευταία λεπτά της ζωής του αδελφού της στη ΜΕΘ για να τα δει η μητέρα της που δεν μπορούσε να είναι κοντά στο παιδί της. «Ο κόσμος πεθαίνει ακολουθώντας τους κανόνες τους και αυτοί έκαναν πάρτι πίνοντας κρασιά», είπε.

Τέλος η Αμάντα ΜακΈγκαν μιλά για την καρκινοπαθή κόρη της που έφυγε από τη ζωή, μόνη χωρίς φίλους, χωρίς μια κουβέντα με την οικογένειά της, γιατί δεν προβλεπόταν από τους κανόνες του λοκντάουν. Την ίδια ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον, η σύζυγός του και πολλοί άλλοι «ανέμελα» παραβίαζαν τους κανόνες που είχαν επιβάλει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα