ΑΘΗΝΑ
13:52
|
20.04.2024
Την πρόσληψη κρέατος με την υγεία των οστών συνδέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Τροφίμων, Διατροφής και Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι νεαρές γυναίκες που καταναλώνουν λίγο έως καθόλου κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά κινδυνεύουν από έλλειψη βιταμινών, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους, υποστηρίζει διακεκριμένος Βρετανός επιστήμονας.

Ο καθηγητής Ίαν Γκίβενς, διευθυντής του Ινστιτούτου Τροφίμων, Διατροφής και Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, υποστήριξε στο πλαίσιο ενημέρωσης στο Science Media Center ότι οι μισές νεαρές γυναίκες ηλικίας μεταξύ 11 και 18 ετών κατανάλωναν κάτω από το ελάχιστο συνιστώμενο επίπεδο σιδήρου και μαγνησίου και ελάχιστο ιώδιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Ο καθηγητής Γκίβενς προειδοποίησε ότι οι νεαρές γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν διατροφικές ελλείψεις από τους άνδρες, κάτι που ενδεχομένως οφείλεται στο ότι οι γυναίκες ήταν «πιο ευαίσθητες στα μηνύματα που στέλνονται για το πόσο κακό είναι» το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα για το περιβάλλον.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ υπήρχαν καλοί περιβαλλοντικοί λόγοι για τη μείωση της πρόσληψης κρέατος, η κίνηση προς μια πιο φυτική διατροφή θα πρέπει να γίνει «με κάποια προσοχή».

«Τα χρόνια της εφηβείας είναι απολύτως κρίσιμα για την ανάπτυξη των οστών. Εάν δεν το καταλάβετε σωστά, έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά την υγεία των οστών στους ηλικιωμένους, αυξάνοντας τον κίνδυνο σπασίματος που μπορεί να μειώσει την ποιότητα ζωής», κατέληξε ο Γκίβενς.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent, την άποψη Γκίβενς φαίνεται πως συμμερίζεται πλήθος διατροφολόγων που διαπιστώνουν ότι τα έφηβα κορίτσια χρειάζονται ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σιδήρου και ασβεστίου στη διατροφή τους, υπογραμμίζοντας πως εάν έχουν ελλείψεις σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα όπως αναιμία και οστεοπόρωση όταν μεγαλώσουν.

Δέον να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρείται στροφή προς την χορτοφαγική και vegan διατροφή, με το 15-20% του πληθυσμού να δηλώνει σε δημοσκοπήσεις πως ακολουθεί διατροφή ολοκληρωτικά απαλλαγμένη από κρέας.

Πηγές: Independent

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα