ΑΘΗΝΑ
15:13
|
02.05.2024
Είχε καταφέρει μέσα σε πέντε χρόνια να εντοπίσει πάνω από 100 νάρκες και άλλα εκρηκτικά, σώζοντας πολλές δεκάδες ανθρώπινες ζωές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μαγκάουα, ένας αφρικανικός μεγαλόσωμος αρουραίος από την Τανζανία, δεν ήταν ένα συνηθισμένο τρωκτικό. Έχοντας εξασφαλίσει ειδική εκπαίδευση από την βελγική Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑPOPO, συνέβαλε, με την πενταετή «καριέρα» του, να αποναρκοθετηθούν 225.000 τετραγωνικά μέτρα, (έκταση ίση με 42 γήπεδα ποδοσφαίρου).

Σε αυτά τα πέντε χρόνια, εντόπισε πάνω από 100 νάρκες και άλλα εκρηκτικά, καθώς μπορούσε να χτενίσει μια περιοχή ίση με ένα γήπεδο τένις μέσα σε μισή ώρα, τη στιγμή που ένας άνθρωπος εξοπλισμένος με ανιχνευτή μετάλλων θα χρειαζόταν τουλάχιστον τέσσερις με πέντε ημέρες.

Εικόνα

Ολα αυτά μέχρι που πήρε σύνταξη τον περασμένο Ιούνιο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Μαγκάουα άφησε την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών και έργο γράφοντας ένα χρυσό κεφάλαιο στην «ιστορία» των…αρουραίων.

Εικόνα

Η βελτική ΜΚΟ ανακοίνωσε το θάνατό του με σύντομη ανακοίνωσή της εκφράζοντας λύπη για την απώλειά του αλλά και ευγνωμοσύνη για την απίστευτη δουλειά που έκανε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα