ΑΘΗΝΑ
06:40
|
19.04.2024
Οι Βεδουίνοι είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν τα σχέδια αρπαγής της γης τους από οργανώσεις Εβραίων εποίκων στην έρημο Νεγκέβ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Βεδουίνων Παλαιστινίων διαδηλωτών και Ισραηλινών στρατιωτών σημειώθηκαν και σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε περιοχή της ερήμου Νεγκέβ.

Εικόνα

Πρόκειται για περιοχή που έβαλαν στο στόχαστρο Εβραίοι έποικοι με πρόσχημα την προώθηση προγράμματος …δεντροφύτευσης στην περιοχή των διαδηλωτών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν παρά την χτεσινή συμφωνία που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Μιρ Κοέν της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ με στόχο την ανάσχεση των διαδηλώσεων αλλά και του προσχηματικού προγράμματος ακροδεξιών Εβραίων εποίκων.

Βεδουίνοι διαδηλωτές δύσπιστοι απέναντι στις ανακοινώσεις των ισραηλινών κατοχικών αρχών κατέλαβαν σήμερα την οδική αρτηρία 31 που βρίσκεται κοντά στο χωριό Σάουε αλ Ατράς της ερήμου Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ και πετροβόλησαν αστυνομικούς και στρατιώτες.

Εικόνα

Δεν άργησαν να επέμβουν οι δυνάμεις καταστολής προχωρώντας στη ρίψη δακρυγόνων και κάνοντας συλλήψεις νεαρών χωρικών.

Οι συλλήψεις νεαρών του χωριού των Βεδουίνων προκάλεσαν νέα κινητοποίηση διαδηλωτών που ανταπάντησαν στήνοντας πύρινα μπλόκα σε παρακείμενες περιοχές.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα