ΑΘΗΝΑ
19:09
|
25.04.2024
Την άρση της καταδικαστικής απόφασης που θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Ιουνίου ζητούν οι συνήγοροι της Μάξγουελ, ισχυριζόμενοι ότι εγείρεται ζήτημα επανάληψης της δίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προθεσμία μέχρι τα τέλη Ιουνίου έλαβε από την περιφερειακή δικαστή των ΗΠΑ, Άλισον Νέιθαν (Alison J. Nathan) για την έναρξη έκτισης της ποινής της η Γκισλέιν Μάξγουελ (Ghislaine Maxwell), η οποία κρίθηκε ένοχη για σωρεία εγκλημάτων σεξουαλικής φύσης, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ανηλίκων με σκοπό την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών στον επιχειρηματία Τζέφρι Έπσταϊν (Jeffrey Epstein).

Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι της 60χρονης συνεργάτιδας του επιχειρηματία ισχυρίζονται πως η δημόσια τοποθέτηση ενόρκου, ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε προσωπικά του βιώματα που σχετίζονταν με την υπόθεση κατά τη συνομιλία του με άλλους ενόρκους, αποτελούν ικανό λόγο ώστε η δίκη να επαναληφθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press. 

Ειδικότερα, οι αποκαλύψεις του ενόρκου στο Reuters και σε άλλα μέσα ενημέρωσης «επηρέασαν τις συζητήσεις και έπεισαν άλλα μέλη του σώματος των ενόρκων να καταδικάσουν την κα Μάξγουελ» σύμφωνα με τους συνηγόρους, οι οποίοι αρνήθηκαν κατά το δημοσίευμα να συνεργαστούν στη διαμόρφωση χρονοδιαγράμματος για την ημερομηνία έναρξης έκτισης της ποινής. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ο εν λόγω ένορκος δήλωσε πως όταν ορισμένα πρόσωπα από το σώμα των ενόρκων εξέφρασαν σκεπτικισμό σχετικά με τους ισχυρισμούς δύο κατηγόρων της Maxwell, ο ίδιος μοιράστηκε το βίωμα της σεξουαλικής του κακοποίησης σε παιδική ηλικία. 

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή υπεράσπισης της Μάξγουελ είχε ως βασικό άξονα την παρουσίαση της ως συμπαθούς και ευγενικής εργοδότριας που κατέστη θύμα των ιδίων της προνομίων, με τους συνηγόρους της να ισχυρίζονται πως μετά τον θάνατο του Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019 στη φυλακή ενώ περίμενε να δικαστεί, η συνεργατιδά του επιχειρείται να παρουσιαστεί ως ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Κατά το δημοσίευμα του AP οι εκκρεμότητες που έχουν ανακύψει δεν πρόκειται να επηρεάσουν την ημερομηνία της 28ης Ιουνίου που ορίστηκε μετά την καταδικαστική απόφαση, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές τι θα συμβεί αν δεν έχουν επιλυθεί ολοκληρωτικά οι αιτιάσεις της υπεράσπισης σχετικά με την επανάληψη της δίκης. Οι δικηγόροι έχουν λάβει προθεσμία έως τις 19 Ιανουαρίου προκειμένου να στοιχειοθετήσουν την επιχειρηματολογία σχετικά με την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης, στην οποία οι εισαγγελείς θα απαντήσουν έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα