ΑΘΗΝΑ
02:50
|
26.04.2024
Το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna που θα στοχεύει ειδικά το μεταλλαγμένο στέλεχος «Ο» του κορονοϊού θα εισέλθει σε φάση κλινικής ανάπτυξης τις επόμενες εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna που θα στοχεύει ειδικά το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού θα εισέλθει σε φάση κλινικής ανάπτυξης τις επόμενες εβδομάδες και η εταιρεία εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να μοιραστεί τα δεδομένα της με τις ρυθμιστικές αρχές γύρω στον Μάρτιο, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

«Το εμβόλιο ολοκληρώνεται… θα πρέπει να εισέλθει σε φάση κλινικής ανάπτυξης τις επόμενες εβδομάδες. Ελπίζουμε ότι τον Μάρτιο θα μπορέσουμε να μοιραστούμενα δεδομένα με τις ρυθμιστικές αρχές ώστε να ορίσουμε τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο Μπανσέλ στη διαδικτυακή εκδήλωση Davos Agenda του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που μεταδίδει ζωντανά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Moderna αναπτύσσει επίσης ένα εμβόλιο που θα συνδυάζει την αναμνηστική δόση κατά του κορονοϊού με το πειραματικό εμβόλιό της κατά της γρίπης.

Ο Μπανσέλ τόνισε ότι στο θετικό σενάριο το συνδυαστικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού και της γρίπης θα είναι διαθέσιμο έως το φθινόπωρο του 2023, τουλάχιστον σε ορισμένες χώρες.

«Στόχος μας είναι να μπορούμε να έχουμε μια ετήσια αναμνηστική δόση, ώστε να μην έχουμε θέματα συμμόρφωσης όπου οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν δύο-τρεις δόσεις τον χειμώνα», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα