ΑΘΗΝΑ
18:29
|
05.10.2022
Θα καθυστερήσει για λόγους ασφαλείας πτήσεων και ομαλής εξέλιξης της αλυσίδας εφοδιασμού και της οικονομίας η εγκατάσταση δικτύου 5G σε αεροδρόμια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την συνεργασία αμερικανικών τηλεοπτικών οργανισμών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε και επίσημα πως θα καθυστερήσει σκοπίμως η ανάπτυξη της εγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) κοντά σε αεροδρόμια-«κλειδιά» σε μία προσπάθεια να αποτραπούν στην παρούσα φάση πιθανώς δυσμενείς επιπτώσεις και προβλήματα σε πτήσεις πολιτικών και εμπορικών αεροσκαφών, στην αλυσίδα εφοδιασμού και στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας στο φόντο των διαταράξεων που προκαλεί η πανδημία.

Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στις εταιρίες Verizon και AT&T επειδή συμφώνησαν με το σχέδιο καθυστέρησης ανάπτυξης του δικτύου 5G σε αεροδρόμια και ορισμένες άλλες εγκαταστάσεις.

Όπως εξηγεί η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν «ισοπεδωτικές  διαταράξεις» στις πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών, στις μεταφορές εμπορευμάτων, και στην οικονομική ανάκαμψη ενώ επιτρέπουμε το 90% ανάπτυξης των δικτύων 5G.

Στην ίδια ανακοίνωση τέλος αναφέρεται πως η εξάπλωση των δικτύων 5G και η προώθηση του ανταγωνισμού στις υπηρεσίες παροχής ίντερνετ είναι κρίσιμες προτεραιότητες «και αύριο θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».

Biden in talks with aviation over 5G issues
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικονομικές ρυθμίσεις για τις περιοχές Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια ανακοίνωσε η Ρωσία

Δολοφονία 21χρονου Παλαιστίνιου από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ναμπλούς

Εργατικό δυστύχημα με ένα νεκρό μηχανικό στο μεταλλείο της Ιmerys στη Φωκίδα

Μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια αποφάσισε ο ΟPEC

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα